Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

SHERLOCKED

Başarılı
Selam. İşlemci sıcaklığım Silksong'da 77-80 °C civarı geziyor. Bana biraz fazla geldi.
Ryzen 5 9600X.
MSI MAG CoreLiquid A13 240mm.
MSI velox 100R.
Oyunda ortalama 80-83 W güç çekiyor.

Arctic LC II 420mm indirime girecek. 2600 liraya bedava sayılır. Bir yolunu bulurum kurmanın.

Benim düşüncem de o yönde. 240mm AiO ile de 80 dereceyi görmek istemiyorum yani.
Ön paneli ve ve yan camı açıp bir süre kullanmanızı tavsiye edeceğim. Değerleri bizim ile de paylaşırsanız sevinirim. Tahminim istediğimiz, umduğumuz değerlere gelecektir. Gelirse tekrar düşünmeye başlarız.

Selam. İşlemci sıcaklığım Silksong'da 77-80 °C civarı geziyor. Bana biraz fazla geldi.
Ryzen 5 9600X.
MSI MAG CoreLiquid A13 240mm.
MSI velox 100R.
Oyunda ortalama 80-83 W güç çekiyor.
İşlemci stokta mı, undervolt yaptın mı? 105w TDP modu açık mı? iGPU açıksa onu da kapat. Önerildiği gibi kasanın yan kapağı açık ve fan devirlerini manuel olarak yükseltip bir kullan. Kasa havalandırmasıyla mı alakalı anlamış olursun. O soğutucunun kutusundan MX-6 macun mu geliyor @SHERLOCKED

Ön paneli ve ve yan camı açıp bir süre kullanmanızı tavsiye edeceğim. Değerleri bizim ile de paylaşırsanız sevinirim. Tahminim istediğimiz, umduğumuz değerlere gelecektir. Gelirse tekrar düşünmeye başlarız.

Deneyeceğim.

İşlemci stokta mı, undervolt yaptın mı? 105W TDP modu açık mı? iGPU açıksa onu da kapat. Önerildiği gibi kasanın yan kapağı açık ve fan devirlerini manuel olarak yükseltip bir kullan. Kasa havalandırmasıyla mı alakalı anlamış olursun. O soğutucunun kutusundan MX-6 macun mu geliyor @SHERLOCKED

Stokta. 105W modundan emin değilim ama sanırım açmıştım. Kasanın havalandırması da etki ediyordur muhtemelen. Kasayı ben toplamadım toplasam bu kasayı seçmezdim zaten. Kutudan çıkan termal macunu bilmiyorum ama elimde MX4 var onunla yenilemeyi düşünüyorum.

İşlemci stokta mı, undervolt yaptın mı? 105W TDP modu açık mı? iGPU açıksa onu da kapat. Önerildiği gibi kasanın yan kapağı açık ve fan devirlerini manuel olarak yükseltip bir kullan. Kasa havalandırmasıyla mı alakalı anlamış olursun. O soğutucunun kutusundan MX-6 macun mu geliyor @SHERLOCKED

105W TDP modu kapalıymış, şimdi açtım.

Kasa kapağı kapalı 83'ü gördü. Ortalama 80-81.
Açınca 72-73. Ksanın hava akışı iyi değil zaten ama 3 fanla bu kadar etkileyeceğini düşünmezdim.

Son düzenleme: