Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
Tamamdır, vaktim olursa bakarım tabi, tekrar yazarsın konu özelinde. Tüm ayarları zaten verdim, aynı şekilde PBO-Curve Optimizer-Nitro-VDDP/SoC uygularsın. Konu sahibi ile beraber ilerlerseniz bu serüvende daha mantıklı olur. İkinizin de sorunu aynı gibi duruyor, çözümü ben de bilmiyorum. Direkt soğutucu-kasa kaynaklı mı yoksa anakart-optimizasyon tarafıyla mı alakalı, denemek lazım.Hocam ilgilendiğiniz için çok çok teşekkür ederim. Dediğiniz gibi yarın yeni soğutucuyu denedikten sonra hem RAM hem işlemci hakkında konuşsak siz de müsaitseniz tabii daha sağlıklı olur.
Valorant + 9600x birleşimi açıkçası beni alt etti. Siz çözüm bulup da aydınlatırsanız çok daha iyi olur açıkçası
@kaanbey @Mr. Falcon @wenJa97 Tespitlerime göre üçünüzün sorunu ortak sayılır. Bu sıcaklık sorunu özellikle, bir de Valorant ekleniyor, konu sahibi Valo'dan bahsetmiş miydi hatırlayamadım. Ama 9600x ve sıcaklık problemi ortak payda diyebiliriz, AM5 soket özelinde.
@AKINCILAR Tüm Valo'cuları bu konu altında toplayalım. Sorun hep aynı.
Son düzenleme:
Tamamdır, vaktim olursa bakarım tabii, tekrar yazarsın konu özelinde. Tüm ayarları zaten verdim, aynı şekilde PBO-curve Optimizer-Nitro-VDDP/SoC uygularsın. Konu sahibi ile beraber ilerlerseniz bu serüvende daha mantıklı olur. İkinizin de sorunu aynı gibi duruyor, çözümü ben de bilmiyorum. Direkt soğutucu-kasa kaynaklı mı yoksa anakart-optimizasyon tarafıyla mı alakalı, denemek lazım.
Valorant + 9600X birleşimi açıkçası beni alt etti. Siz çözüm bulup da aydınlatırsanız çok daha iyi olur açıkçası
@kaanbey @Mr. Falcon @wenJa97 tespitlerime göre üçünüzün sorunu ortak sayılır. Bu sıcaklık sorunu özellikle, bir de Valorant ekleniyor, konu sahibi Valorant'dan bahsetmiş miydi hatırlayamadım. Ama 9600X ve sıcaklık problemi ortak payda diyebiliriz, AM5 soket özelinde.
@AKINCILAR tüm Valorant'cuları bu konu altında toplayalım. Sorun hep aynı.
Hocam tam yükte 62 derece Ryzen 7 7800X3D soğutucuda Thermalright Prism 240mm.
Konuda sıvı soğutma önerisi hariç her şey konuşuldu, teşekkür ediyorum

ARCTIC Liquid Freezer II - 360 A-RGB AR-ACFRE00101A Rev 3 LGA1700-1200/AM5-AM4, 3x120mm P12 PWM Fan, Sıvı İşlemci soğutucusu - inventus
ARCTIC Liquid Freezer II - 360 A-RGB AR-ACFRE00101A Rev 3 LGA1700-1200/AM5-AM4, 3x120mm P12 PWM Fan, Sıvı İşlemci soğutucusu
Arctic Liquid Freezer III 360 Multi Compatible All-in-One CPU Water Cooler
Arctic Liquid Freezer III 360 Multi Compatible All-in-One CPU Water Cooler
www.jumbum.com.tr
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Konuda sıvı soğutma önerisi hariç her şey konuşuldu, teşekkür ediyorum![]()
HB satıcılı bunu önermiştim yeni sürüm ama çok da f/p sayılmaz. Aklındaki soru işaretlerini silmeye yeter ama. Dediğim ayarları denedin mi, tek tek detay vererek anlatmıştım. @Mr. Falcon
Bu konuda şu anda 3-4 9600x kullanıcısı ve aynı senin gibi sıcaklık problemi yaşıyor hepsi. Bence biraz manuel ayar denemeniz gerekli bu aşamadan sonra.Konuda sıvı soğutma önerisi hariç her şey konuşuldu, teşekkür ediyorum![]()
Hocam öneriniz için teşekkürler ancak yineleyeyim ben UV veya herhangi bir ayar yapmak istemiyorum, etiketlediğiniz arkadaşlar umarım konu aracılığı ile bir çözüme ulaşabilir. Bütçem 2.000-3.500 TL.
HB satıcılı bunu önermiştim yeni sürüm ama çok da f/p sayılmaz. Aklındaki soru işaretlerini silmeye yeter ama. Dediğim ayarları denedin mi, tek tek detay vererek anlatmıştım. @Mr. Falcon
- Makaleler
- 1
Hocam öneriniz için teşekkürler ancak yineleyeyim ben UV veya herhangi bir ayar yapmak istemiyorum, etiketlediğiniz arkadaşlar umarım konu aracılığı ile bir çözüme ulaşabilir. Bütçem 2.000-3.500 TL.
Thermalright Aqua Elite 360 Black Sıvı Soğutucu
Tam Bakır soğuk plakalar üzerinde ekstra mikro kanatçıklar ve geniş yüzey alanlı radyatör eşleştirmesi ile TL-C12B-S V2 denge performans fanları.
Bu önerilmiş miydi?
Estetik açıdan bu model olabilir bir de. Önerilen Arctic 360 da olabilir, seçim senin. Ama birkaç soğutucu/kasa vs. denediğini söyledin. O yüzden sana net çözüm olacak mı açıkçası emin değilim. Bu soğutucular pişman etmez, 9600x için 360 AIO yeterli.
Yok hayır sizce 69-70den düşer mi hocam bunu alsam? İyzico geri ödeme de %25 veriyor ayrıca.![]()
Thermalright Aqua Elite 360 Black Sıvı Soğutucu
Tam Bakır soğuk plakalar üzerinde ekstra mikro kanatçıklar ve geniş yüzey alanlı radyatör eşleştirmesi ile TL-C12B-S V2 denge performans fanları.www.gaming.gen.tr
Bu önerilmiş miydi?
- Makaleler
- 1
Kasa kapağı açık şekilde ve CPU_Fan %75-90 arası devirde dene, sorun kasa içi hava sirkülasyonu ile mi alakalı, ne ile alakalı anlamak lazım. Sana Contact Frame önerirdim ama AM5 için değmiyor, birkaç derece düşürüyor ve instabilite sorunu getiriyor yanında, o yüzden orjinal frame-soket daha faydalı, İntel tarafında 5-8 derece civarı düşürüyor Secure Frame.
Shader compiling anında 9800x3D 95 dereceyi de geçtiği oluyor, önemli olan gaming esnasındaki ortalama sıcaklık 60 civarında seyretmesi. Bir de Ryzen mimarisi gereği Chrome sekme vesaire açınca masaüstünde 15-20 derece anidan zıplattığı olabiliyor, fanlar hızlanıyor vesaire. Ryzen 9000'de bunun biraz önüne geçtiler.
Şu an ne kullanıyordunuz, dediğim gibi kaliteli hepsi, oyunda 60 civarı seyretmesi gerekli stok kullanımda. 6 çekirdek bir işlemci 70 üzeri çok görmemesi gerekli. Diğer kişilerde de benzer sorun var. Zaten sen ellemediğin müddetçe 65w TDP mod olarak geliyor bu işlemci.Yok hayır sizce 69-70den düşer mi hocam bunu alsam? İyzico geri ödeme de %25 veriyor ayrıca.
Shader compiling anında 9800x3D 95 dereceyi de geçtiği oluyor, önemli olan gaming esnasındaki ortalama sıcaklık 60 civarında seyretmesi. Bir de Ryzen mimarisi gereği Chrome sekme vesaire açınca masaüstünde 15-20 derece anidan zıplattığı olabiliyor, fanlar hızlanıyor vesaire. Ryzen 9000'de bunun biraz önüne geçtiler.
Yeni konular
-
Rehber Darboğaz nedir ve darboğaza neler sebep olabilir?
- mortem.dll bulunamadı
-
-
-
-
-
-
Yeni mesajlar
-
Rehber Darboğaz nedir ve darboğaza neler sebep olabilir?
- mortem.dll bulunamadı
-