R5 9600X & RTX 5060 8 GB sistemde oyunlarda %1 ve %0.1 FPS değerleri çok düşük

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tywin
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 3
  • Görüntüleme Görüntüleme 114
  • Etiketler Etiketler
    düşük fps

Tywin

Çalışkan
Merhaba, bundan yaklaşık 3 ay önce bir sistem topladım. Oyunlarda FPS değerleri yüksek görünse de arada takılmalar yaşanıyor. MSI Afterburner ile test ettiğimde %1 ve %0.1 FPS değerleri çok düşük, hatta ikisi de 0 FPS olarak görünüyor bazen. Sıcaklıklar oldukça iyi işlemci 65 derecenin üzerine çıkmıyor, ekran kartı ise 60 dereceyi bile görmüyor. Sürücüleri kaldırıp temiz kurulum yapmayı denedim ancak sonuç yine aynı. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Sistem özellikleri:

AMD Ryzen 5 9600X.
ASUS TUF Gaming RTX 5060 8 GB.
ASUS Prime B650M-R
Kingston 1TB Gen4 6000 MB okuma 4000 MB yazma M.2 SSD.
Corsair Vengeance DDR5 16 GB 5600MHz CL40 XMP RAM (tek slot)

Muhteşem fiyat politikası ve 8 GB kartlarıyla NVIDIA vakası gibi geldi ama %100 kesin diyemem sitemi kendim kullanmadığım için.
Oyun sırasında VRAM kullanımları falan nasıl? RAM, SSD testleri yaptınız mı değerler nasıl?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam, ağır oyunlarda Cyberpunk, Assassin’s Creed Shadows gibi VRAM kullanımı genelde 6–7 GB arasında oluyor. Bunun dışında RAM ve SSD testleri yaptım stabil görünüyorlar. Bence sorun tek kanal RAM olabilir, ondan şüphe ediyorum. Ama bu değerler gerçekten korkunç. Valorant’ta mesela 500 FPS alıyorum ama %1 düşük FPS 30 olarak görünüyor.

Tek kanal RAM olayı DDR5 sistemlerde eskisine nazaran daha az performans kaybı yaşatıyor ama problem 5600/ CL40 RAM de olabilir mi acaba diye düşünmeye başladım. 6000/ CL30 mesela AMD sistemler için en stabil değerler olarak söyleniyor.
BIOS'tan EXPO açık mı kullanıyorsunuz? Değilse açarak, açıksa kaparak dener misiniz? ReBar açık olduğundan da emin olun.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…