Çözüldü R5 9600X & RTX 5070 sistemde ekran kapanıyor ama kasa çalışıyor

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Haliit
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 21
  • Görüntüleme Görüntüleme 576
  • Etiketler Etiketler
    ekran kasa
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Haliit

Çalışkan
  • MSI B850 Gaming
  • R5 9600X
  • 5070
  • Corsair 750W RMe Serisi RM750e 80+ Gold Tam Modüler ATX 3.0 GEN5 Güç Kaynağı
Bilgisayarım yeni, 4 aylık ilk zamanlar ya fark etmedim ya da dikkatimi çekmedi, bilgisayarı kapadığımda ekran gidiyor kapanıyor ama kasam hallla aktif şekilde çalışmakta. 5 10 dk gibi süre sonra takrardan ekran geliyor ve bu sefer tekrar kapatığımda kapanıyor. Daha yeni olarak da kapatmaya bastığım zamanda kapanıyor, ekranında kalıyor ve ben müdahale etmedğim sürece kapanmıyor. Güç tuşundan kapatırsam kapanıyor ve bunu yeniden başlatmak istediğimde de yapıyor. Ben ğüç tuşundan kapatıp tekrar açıyorum onun dışında sistemde herhangi bir sorun yok.
Güç seneklerinden hızlı başlatma ve oradaki tüm kutucukları kaldırıp da denedim gene aynı sorun. Bunu genelde uzun süre acık olduktan sonra yapıyor. Mesela kapayıp acınca tuştan sonra bilgisayardan kapatmayı deniyorum 3 4 defa kapanıyor. Fotoğrafta yeniden başlatma ekranında kalmış hali var. Bunu kapanıyor ekranı olarak da yapıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Yonga seti sürücüsü güncellemesi yaptınız mı? Bir de açarken de sıkıntı varsa anakart sorunu olması muhtemel gibi.
Yonga seti güncellemesi yapıyorum şuan yeni sürüm yok ama genede yapıyorum. Bilgisayarın açılmasında herhangi bir sorun yok. Sadece uzun süreli kullandığımda yapıyor. Üşenmedim 1.30 saat bekledim ve saniyelik olarak şu hatayı verdi. Görselde belirtim

Halla aynı sorunn!

Format atıp 25H2 versiyonuna geçiş yaptım ve sorun düzeldi. Ama valoranta saniyelik drop giriyor
Hangi sürücü sürümü kullanıyorsunuz? 581.X ise 577 deneyin. Ekran kartı slota tam oturmuş mu? Takılı olan PCI-e kablosunu kontrol edin, dönüştürücü kullanılmış mı? BIOS sürümü güncelleyin, PSU için OCCT Power testi yapın.

Bu sorunu ben sistemi ilk topladığımda yaşadım. Windows 10 tarafında daha sık görülüyor, BIOS güncelleyerek ve format atarak çözdüm.

Sistem henüz 4 aylık ve 2 sürümde de aynı sorun vardı. 581'e yeni güncelledim ve halla drvam ediyor. Slota tam oturmuş vaziyette ve dönüştürücü yok. Şu an tek secenek BIOS güncellemesi deneyeceğim. OCCT Power testini bilmiyorum nasıl yapabilirim?

Bu sorunu ben sistemi ilk topladığımda yaşadım. Windows 10 tarafında daha sık görülüyor, BIOS güncelleyerek ve format atarak çözdüm.

Evet sistemim 4 aylık benim de Windows 11'de sorun yarattı. En sonunda format atıp deneyeceğim

BIOS sürümünüz?

24 Haziran'da toplatırdım bilgisayarcıya pek anlamıyorum bu işlerden evde değilim ama tahminen ya 7E6V1A70 veya 7E56V1A80 olması lazım.
Eve gidince BIOS Update atmaya çalışacağım.

ErP ayarları tetikliyor olabilir. Anakartınızın ErP ayarlarının fotoğraflarını yollayabilir misiniz?

BIOS açın ardından Search tuşuna basıp ErP Ready yazın orayı S4+S5 kaydedip çıkış yapın. Dediklerimi yapıp tekrar deneyin.

Sadece bu var enabled yapabiliyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_9662.webp
    104,2 KB · Görüntüleme: 46
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…