Haliit

Çalışkan
  • AMD Ryzen 5 9600X 3.90 Ghz 6 Çekirdek 38MB AM5 4nm
  • Gigabyte GeForce RTX 5070 WINDFORCE OC SFF 12G 12GB GDDR7 192 Bit DLSS 4
  • Patriot 16GB Viper Venom EXPO 6000mhz CL30 DDR5
  • MSI B850 Gaming Plus Wi-Fi AMD AM5 DDR5 ATX
Sistemimin özellikleri, ekran kartı, BIOS ve çoğu driver güncel. Yeni format attım, Windows 25H2 sürümünü kullanıyorum. Kapanmama sorunu vardı, o yüzden format attım; şimdilik düzeldi gibi. Valorant’a girdiğimde, özellikle güncellemeden sonra anlık kasma oluyor. Frame time grafiğinde yaklaşık 45 saniyede bir takılma gözüküyor, oyun kasıyor, takılıyor ve hemen ardından düzeliyor. Farming Simulator 25’te ise ilk girdiğimde takılmalar oluyor. Bu durum frame time grafiğinde de gözlemleniyor ama bir süre oynadıktan sonra düzeliyor. CS2’de herhangi bir sorun yaşamıyorum. Forza Horizon’da da almıyorum. TikTok’ta dolaşırken denk geldim, olay görüntüleyicisinde bu arızaya rastladım.

Son düzenleyen: Moderatör:
EXPO kapatıp manuel 6000 Mhz ram değeri girin. Sorun geçmezse DDU ile mevcut ekran kartı sürücüsünü silip, 577 gibi daha eski bir sürümü kurmayı deneyin. Hala geçmezse OCCT, Furmark ve Hwinfo uygulamalarını kurup sistem bileşenlerini test edebilirsiniz.

EXPO kapatıp manuel 6000 MHz RAM değeri girin. Sorun geçmezse DDU ile mevcut ekran kartı sürücüsünü silip, 577 gibi daha eski bir sürümü kurmayı deneyin. Hala geçmezse OCCT, FurMark ve HWiNFO uygulamalarını kurup sistem bileşenlerini test edebilirsiniz.

Şu an FurMark testini açtım. Olay görüntüleyicisinde bunu gördüm.

EXPO kapatıp manuel 6000 MHz RAM değeri girin. Sorun geçmezse DDU ile mevcut ekran kartı sürücüsünü silip, 577 gibi daha eski bir sürümü kurmayı deneyin. Hala geçmezse OCCT, FurMark ve HWiNFO uygulamalarını kurup sistem bileşenlerini test edebilirsiniz.

Testleri tek tek gercekleştirdim hiçbirinde sorun çıkmadı. Bir tek olay görüntüleyicisindeki sorun var onun dışında ne FurMark ne de OCCT çıkmadı ekran kartının sürücüsünü yarın deneyeceğim. Şu an denedim herhangi bir kasma yaşamadım kasma donma olmadı ama gene monitör kapanıyor kasa kapanmıyor.

Dosya Ekleri

• F2B543DB-DE71-4C6E-90BC-22C3073B7A0B.webp
    F2B543DB-DE71-4C6E-90BC-22C3073B7A0B.webp
    4,1 MB · Görüntüleme: 32
  • IMG_0475.webp
    IMG_0475.webp
    5 MB · Görüntüleme: 29
Son düzenleme:
Şu an FurMark testini açtım. Olay görüntüleyicisinde bunu gördüm..
Sorun Realtek LAN ethernet sürücüsü kaynaklı gibi duruyor. (rt640x64) Sürekli buna istinaden hatalar almışsın. DDU ile mevcut sürücüyü silip anakart sitesinden manuel kurmayı dene. İşe yarayacağını düşünüyorum.

Sorun Realtek lan Ethernet sürücüsü kaynaklı gibi duruyor. (RT640x64) sürekli buna istinaden hatalar almışsın. DDU ile mevcut sürücüyü silip anakart sitesinden manuel kurmayı dene. İşe yarayacağını düşünüyorum.

Normalde kablosuz kullanıyorum format atığım gün Ethernet kullandım ve internetim 1000 Mbps. İnternetten yükleme yaparken saniyede 1 MB indiriyordu. Kablosuzda sorun yok internetimin hızında indirme yapıyor. Eve gidince deneyeceğim.