İyi akşamlar arkadaşlar,

Yeni topladığım sistemde ekran kartım bu hatayı veriyor sık sık. Ne yapmam lazım?
  • Gigabyte B850M Force
  • R5 9600X
  • Gigabyte RX 9060 XT 16 GB Gaming OC
  • Goodram IRDM 2x16 GB 6000 MHz CL30.
  • Vento VG3400s 650 watt kasa
Bu hatayı oyun oynarken değil de Kick'te yayın izlerken alıyorum.

Tahminimce Windows, sürücüler, BIOS falan günceldir. RAM için EXPO falan kapatıp, ekran kartı için de UV yapıp deneyebilirsiniz. Genelde denenen yöntemler. Bir de farklı GPU sürücü de deneyebilirsiniz. Olmazsa garantiye de gönderebilirsiniz. Maalesef bazı AMD ekran kartlarında bu sıkıntı var.

Sadece 2.maddeki işlemi yap, sonrasında bilgisayarı yeniden başlat ve tekrar dene.

Tahminimce Windows, sürücüler, BIOS falan günceldir. RAM için EXPO falan kapatıp, ekran kartı için de UV yapıp deneyebilirsiniz. Genelde denenen yöntemler. Bir de farklı GPU sürücü de deneyebilirsiniz. Olmazsa garantiye de gönderebilirsiniz. Maalesef bazı AMD ekran kartlarında bu sıkıntı var.

En güncel sürücü yüklü ama başka sürücüye nereden ulaşabilirim?
UV yapmayı bilmiyorum.

Ekran kartında undervolt veya overclock varsa varsayılan ayarlarda denemek fayda edebilir.

Varsayılan ayara dönüp deneyeceğim.

Bu video da yapılan ayarları yapmıştım.

@Prof. Dr. Abuzer Kömürcü, linkten ulaşabilirsiniz.
Bir de denildiği gibi tarayıcı kaynaklı uygulama sorunları için donanım hızlandırma ayarlarına bakabilirsiniz.

Google Chrome kullanıyorum ve donanım hızlandırma kapalı.

Sadece 2.maddeki işlemi yap, sonrasında bilgisayarı yeniden başlat ve tekrar dene.

2. madde de bir sürü ayar var hangisini yapmalıyım?
Bende sadece uyarı veriyor ve onun dışında sorun yok yani siyah ekran ya da donma gibi.

Son düzenleme:
Varsayılan ayara dönüp deneyeceğim.

Bu video da yapılan ayarları yapmıştım.

Google Chrome kullanıyorum ve donanım hızlandırma kapalı.

2. madde de bir sürü ayar var hangisini yapmalıyım?
Bende sadece uyarı veriyor ve onun dışında sorun yok yani siyah ekran ya da donma gibi.

Sadece 2. maddeyi yap siyah ekran verip vermemesi önemli değil sadece dediğimi uygulayın. İşlemden sonra PC restart sonrasında tekrar dene ve sorunun çözülüp çözülmeyeceğini bildirirsin.

Sadece 2. maddeyi yap siyah ekran verip vermemesi önemli değil sadece dediğimi uygulayın. İşlemden sonra PC restart sonrasında tekrar dene ve sorunun çözülüp çözülmeyeceğini bildirirsin.

Arkadaşlar, önerdiğiniz olası çözüm yöntemlerinden denediklerim şunlar.
@lazye arkadaşımızın bahsettiği konudaki 2. yöntemi denedim.

@BigBlue arkadaşımızın dediği varsayılan ayarlara geri dönmeyi de denedim.

Sonra Chrome tarayıcıda donanım hızlandırma kapalı denedim.
Sonuç olarak hata devam ediyor.
Ekran kartını Amazon'dan almıştım ve 24 aralığa kadar iade sürem var.

Denemediklerim.
Ekran kartı UV yapmak.
EXPO kapatmak.

En son denediğim yöntem AMD sürücü temizleme programı ve 25.8.1 sürümünü kurmak.
Aklımda daha fazla uğraşmadan iade edip 5060 Ti 16 GB almak var.
Fikirlerinizi merak ediyorum.
Yardımlarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör: