RAM'leri sağlammış, anakartı değiştirdiği zaman sistem daha serin olacak, soğutucu sağlam ama, BIOSTAR anakart çok kararsız çalışan bir model, M Force'ya da TUF gaming alsa direkt 10 derece farkı görür.

Adam edebilir kartı, BIOS güncelleyin. Elinizde hazır rehber de var, TR'de hiçbir yerde yok böyle bir rehber. 2 yıl önce çıkanı tedavülden kalktı, güncelleyip hizmetinize sundum. Biostar, MSI'den daha iyi olduğu kesin. B650 çipset problem çıkartmaz, bakmak lazım.

BIOSTAR, MSI'den daha iyi olduğu kesin.

Evet hocam BIOSTAR bir adım önde, yapabileceği iki yükseltme var diğerleri gereksiz, SSD sağlam zaten, CS2 için X3D işlemci bir de anakartı B850 yaparsa sistem roket gibi olur. Rehber konuyu mutlaka inceleyin; RAM + anakart + işlemci uyumu kısımlarına detaylı göz atın, o zaman daha net anlarsınız yorumları. @myprecious

Kasanız 240mm sıvı soğutucu destekliyor ancak sıvı soğutma yerine kaliteli bir hava soğutucu tercih etmek çok daha mantıklı olacaktır. Eğer siyah renkli bir tasarım sizin için uygunsa, kesinlikle bu modeli öneririm:

Kasa fanı olarak aşağıda linkini verdiğim 3'lü paketten iki adet (toplam 6 fan) alabilirsiniz. ARGB desteği olup olmaması önemli değil; önereceğim kontrolcüye tek bir 4-pin bağlantısı yaparak fanları aktif şekilde çalıştırabilirsiniz.

Ürün Linkleri:

Ek olarak, AM5 platformunda soğutma performansını ciddi oranda artıran bu güçlendirme kitini de kesinlikle kullanmanızı tavsiye ediyorum:

Son düzenleme:
Kasanız 240mm sıvı soğutucu destekliyor ancak sıvı soğutma yerine kaliteli bir hava soğutucu tercih etmek çok daha mantıklı olacaktır. Eğer siyah renkli bir tasarım sizin için uygunsa, kesinlikle bu modeli öneririm:

https://www.gaming.gen.tr/urun/847246/thermalright-royal-knight-120-black-tl-h12-x28-120mm-6-x-6mm-isi-borulu-intel-amd-uyumlu-hava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/

Kasa fanı olarak aşağıda linkini verdiğim 3'lü paketten iki adet (toplam 6 fan) alabilirsiniz. ARGB desteği olup olmaması önemli değil; önereceğim kontrolcüye tek bir 4-pin bağlantısı yaparak fanları aktif şekilde çalıştırabilirsiniz.

Ürün Linkleri:

Ek olarak, AM5 platformunda soğutma performansını ciddi oranda artıran bu güçlendirme kitini de kesinlikle kullanmanızı tavsiye ediyorum:

https://www.gaming.gen.tr/urun/445766/thermalright-am5-siyah-guclendirme-kiti-tf7-termal-macun-dahildir-asf-am5-black/

@Payzer Bey, bağlantılar Gemini'ye atıyor. Bu Secure Frame Intel'e nazaran AM5'te önermezsek çok daha iyi olur. Rehberde bu konu üzerinde durdum. AM5 sokette problem çıkartıyor. Sıcaklığa katkısı sıfırdır. Intel LGA 1700'de etkili sadece.

O kullandığı soğutucu o anakart ile işlemciyi baskılayamaz, sorsam ara sıra illaki takılma sorunu vardır arkadaşın. Özellikle programları açıyorken ya da kullandıktan sonra.
Hocam sıvı soğutucu her zaman iyi değil. Phantom Spirit bile çoğu sıvı soğutucuya taş çıkarıyor. Bence normal sistemin agresifleşmesi çünkü her programı (özellikle photoshopu) açarken yüzlerce işlem yapıyor CPU.

Hocam sıvı soğutucu her zaman iyi değil. Phantom Spirit bile çoğu sıvı soğutucuya taş çıkarıyor. Bence normal sistemin agresifleşmesi çünkü her programı (özellikle photoshopu) açarken yüzlerce işlem yapıyor CPU.

Phantom'u zaten kesinlikle değişmeye gerek yok, onu belirttim. @Marix eksikliği bu tarz konularda çok net belli oluyor, kendisini yad ediyorum.

Burada değişecekse anakart değişilebilir, diğerleri mantıksız olur. Bana göre anakart değişimi de gereksiz, Manuel ayar çekilecek bu karta. BIOS Update sonrası ilgilenilmesi lazım sadece.