Stormweaver

Uzman
Yer
Ankara
Sistem topluyorum, ekran kartını aldım. İşlemci olarak da R5 9600X ya da R7 7700 düşünüyorum. Buna uygun bir anakart bakıyorum. Mümkünse anakartın PCIe 5.0 girişi olmasını istiyorum, çünkü aldığım ekran kartı 5.0 destekli. Sizin bildiğiniz modeller var mıdır? Bütçem en fazla 9 bini zorlayabilir; fakat ne kadar fiyat düşerse, benim için o kadar iyi olur.

Gen 5 anakart kullanmanız şart değil, hala gen 3 bile yeterli geliyor, seçtiğiniz ASUS B650-E anakartı veya bunu alın.

PCI-e 5.0 olmasına çok da gerek yok gibi sanki, büyük bir getirisi yok; özellikle de Gen5 bir SSD ile kullanılmayacaksa.

Tam bütçenizin sınırında. İlle de PCI-e 5.0 olsun derseniz tercih edebilirsiniz, güzel indirime girmiş.

Bu anakartın VRM yönetimi Gaming X AX'e göre bir tık kötü, pasif soğutma da fazla AX olanda.

PCI-e 5.0 olmasına çok da gerek yok gibi sanki, büyük bir getirisi yok; özellikle de gen5 bir SSD ile kullanılmayacaksa.

Tam bütçenizin sınırında. İlle de PCI-e 5.0 olsun derseniz tercih edebilirsiniz, güzel indirime girmiş.
Hocam şimdi gözüme pahalı geldi, MSI anakart beni zorlar hocam. Attığınız anakartın bir de Gigabyte B650 Gaming X AX V2 Wi-Fi bu olanı var, neredeyse ayni fiyatlar bir farkı var mı?

Gen 5 anakart kullanmanız şart değil, hala gen 3 bile yeterli geliyor, seçtiğiniz ASUS B650-E anakartı veya bunu alın.

Bu anakartın VRM yönetimi Gaming X AX'e göre bir tık kötü, pasif soğutma da fazla AX olanda.
Yani attığınız model daha iyi hocam şimdi, bunlara bakacağım.

Hocam Eagle AX'de 16 faz varken diğerinde 11 faz var ve fiyatına göre daha mantıklı geldi bana, ayrıca PCIe Gen5 SSD yuvası var mış Eagle AX modelinde.

Paylaştığım anakart Wi-Fi olan zaten AX o anlama geliyor.
@Stormweaver

Hocam Eagle AX'de 16 faz varken diğerinde 11 faz var ve fiyatına göre daha mantıklı geldi bana, ayrıca PCI-e Gen5 SSD yuvası var mış Eagle AX modelinde.

Gen 5 normal kullanıcı için gerçekten çok gereksiz, kullanılan MOSFET sayısı fazla olmasına rağmen AX'e göre fazla ısınmış, hem BIOS flashback yok eagle olanda hem de diğer M.2 slotlarında soğutma yok.

anladım hocam. bu ikisine bakacağım bir model daha buldum https://www.akakce.com/anakart/en-u...-amd-am5-ddr5-micro-atx-fiyati,131989386.html hoşumada gitti bu nasıldır
mATX bir anakart almak mantıklı olmaz gibi geliyor bana bu fiyat bandında, özellikle de kasa küçük değilse. Ben olsam Eagle AX modelini alırdım.

Gen 5 normal kullanıcı için gerçekten çok gereksiz, kullanılan MOSFET sayısı fazla olmasına rağmen AX'e göre fazla ısınmış, hem BIOS flashback yok eagle olanda hem de diğer M.2 slotlarında soğutma yok.
Evet, siz deyince farkettim M.2 soğutması olmaması kötü olmuş. Ayrıca BIOS flashback olmamasına da şaşırdım böyle pahalı bir anakartta, hayret. Dedikleriniz mantıklı geldi harbiden de.

@Stormweaver

yani hocam gaming x ax v2 mi daha mantıklı bu iki model kafama yattı

@Stormweaver

hocam x ax v2 alacağım sanırım sağ olun bios flashback olması benim için önemli daha sonradanda ssd 2. bir ssd takmayı düşünüyorum soğutma bloğu olması güzel olur.