jeoparadise

Becerikli
RX 9060 XT 16 GB, Ryzen 7 5700, 16 GB RAM'li sistemim var. 1080p ultrada oynuyorum. Birkaç ayar test etmek istediğim için MSAA 4X ve resolution scale 1.500 yaptım ve benchmarkı başlattım. FPS 30'lara düştü, burada sorun yok. Ama tam benchmark bitmeye yakın dondu kaldı oyun. Arkada ses geliyor ama donduğu andaki ses geliyor sadece tekrar eder şekilde. Sonrasında hata vermiyor diyerek kapattım kendim; zaten error falan da vermedi. Ekran kartı arızası mıdır, nedir bu? Yoksa bu kadar yük altında normal mi? Sıcaklıklar normal, sürücüler güncel.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer bu model daha sıcak oluyorsa bir şey diyemem ama bana hotspot sınırda gibi geldi.
Hocam biraz araştırdım da hotspot'ın 110'a kadar gideri var mış. Furmark olduğu içinde normalmiş. Normal oyunlarda bu kadar görmüyorum zaten.

Eğer bu model daha sıcak oluyorsa bir şey diyemem ama bana hotspot sınırda gibi geldi.

Hocam bugünde bir FurMark testi yaptım da. Sonuçlar dünkine göre 2-3 FPS daha düşük gibi. Normal midir?

@D4C ve @jeoparadise hocalarım dedikleriniz doğru evet ama atladığınız bir nokta var.

GPU sıcaklık ve hotspot sıcaklığı arasındaki fark doğrusal olmalı ve bu farkın bile bir sınırı var fark 30'u geçmeye başladığında riskte başlar 31-33 sınırdır.

Bu kartın Max Hotspot'u 90-110, GPU sıcaklığı ise 75-80'dir.

Eğer iki sıcaklık arasındaki fark fazlaysa pedin az ya da fazla kullanılması veya soğutucu bloğun temas etmemesi gibi sorunlar olabilir ama kartın şu an için böyle bir sorunu yok bu yüzden belki kart temiz değildir ya da o da sıcaktır, kart yeni yükten çıkmıştır, kasanın hava akışı iyi olmayabilir.

Yani özetle kartınız şu an iyi 4-5 FPS ± olabilir sorun değil sadece müsait vaktiniz de sistemi bir temizleyin ve testi birkaç defa daha yapın eğer sıcaklıklar sınırı geçmiyorsa sorun yoktur.

@D4C ve @jeoparadise hocalarım dedikleriniz doğru evet ama atladığınız bir nokta var.

GPU sıcaklık ve hotspot sıcaklığı arasındaki fark doğrusal olmalı ve bu farkın bile bir sınırı var fark 30'u geçmeye başladığında riskte başlar 31-33 sınırdır.

Bu kartın Max Hotspot'u 90-110, GPU sıcaklığı ise 75-80'dir.

Eğer iki sıcaklık arasındaki fark fazlaysa pedin az ya da fazla kullanılması veya soğutucu bloğun temas etmemesi gibi sorunlar olabilir ama kartın şu an için böyle bir sorunu yok bu yüzden belki kart temiz değildir ya da o da sıcaktır, kart yeni yükten çıkmıştır, kasanın hava akışı iyi olmayabilir.

Yani özetle kartınız şu an iyi 4-5 FPS ± olabilir sorun değil sadece müsait vaktiniz de sistemi bir temizleyin ve testi birkaç defa daha yapın eğer sıcaklıklar sınırı geçmiyorsa sorun yoktur.

Tamamdır hocam sağ olun vakit ayırdığınız için.