Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mrtsndnc

Başarılı
  • Anakart: MSI B550 A-PRO
  • İşlemci: AMD R7 5700X
  • Ekran Kartı: MSI Gaming X GTX 1660 Ti
  • İşletim Sistemi: Windows 11 Home
Minidump;

Ekran kartımı 561.09 sürümüne güncellerken, kaldırılıyor kısmında sistem dondu ve hiçbir komuta tepki vermedi. Yaklaşık 10 dakika beklediğime rağmen, güç tuşu üzerinden sistemi kapatıp yeniden açtım. Ekran kartı sürücüsü yoktu; NVIDIA App uygulaması da açılmıyordu. Temiz bir işlem olması için DDU ile güvenli modda ekran kartı sürücüsünü ve NVIDIA App uygulamasını kaldırdım ve sadece grafik sürücüsünü yeniden kurdum. Masaüstündeyken belli bir süre sonra mavi ekran hatası aldım. Sistemi yeniden başlattığımda ekran kartı sürücüsü yoktu ve Aygıt Yöneticisi'nde tam olarak hatırlayamıyorum ama sürücü imzasıyla ve güvenlikle alakalı bir uyarı vardı. Tam bakarken bir daha mavi ekran verdi. Yeniden sistemi başlatmaya kalktığımda, iki defa boot kısmında takılı kaldı. Sonraki denememde bilgisayar ekran kartı sürücüsüyle beraber açıldı. Windows güncellemesi de gelmişti. Onu da yüklemeye kalktım, bir daha boot ekranında kaldı, sanıyordum ki kalmaz düzelmiştir diye ama kapatıp bilgisayarı açtığımda güncellemeyi attıktan sonra bilgisayar açıldı. Bu durum önceden de oluyordu ama çok sıklıkla değil, sorun görmüyordum. DDU ile temiz kurulum yapıyordum, bu sefer mavi ekran verene kadar. C diskinde iki tane TXT belirdi minidump klasörünün içinde ikisi de. NVIDIA App kullanıyorum, en son sürümünü.

WhatsApp Görsel 2024-09-12 saat 16.19.20_368d1211.webp

Windows Update yapmadan önceki sürüm:

Ekran görüntüsü 2024-09-12 162139.webp

Windows Update yaptıktan sonraki sürüm:

Ekran görüntüsü 2024-09-12 162032.webp

Konuyu oluşturduktan sonra bilgisayarı kapattım ve şu an açtım. Normal bir şekilde açıldı, ekran kartı sürücüsü yüklü ve aktif durumda. Şu an bekliyorum, umarım geçici bir durumdur ve donanımdan kaynaklanmıyordur.

Son düzenleme:
Çözüm
BIOS'u son sürüme güncelleyip ekran kartının eski driverını kurup öyle dener misin?
Şu an için bir problem gözükmüyor; XMP olmadan yüksek performans alamıyorum. Bir süredir XMP kullanıyorum ve sorun yoktu. Nvidia uygulaması üzerinden sürücüyü güncellerken bu sorun oluşuyordu. Nvidia uygulaması yerine Experience uygulamasını deneyeceğim. Sorun devam ederse, sonraki ekran kartı sürücü güncellemesinde durumu belirterek XMP'yi kapatıp deneyebilirim.

XMP'den bahsetmişken, önceden BIOS sürümünü en son sürüme yükselttiğimde XMP ayarını açtığımda anakartın CPU LED ışığı yanıyordu ve bilgisayar açılmıyordu. Ben de eski sürüme geri dönmüştüm ve sorun düzelmişti. Bunun XMP ve sürücü yüklenirken bir çakışma veya uyumsuzlukla alakası olabilir mi?

Şu an için bir problem gözükmüyor; XMP olmadan yüksek performans alamıyorum. Bir süredir XMP kullanıyorum ve sorun yoktu. Nvidia uygulaması üzerinden sürücüyü güncellerken bu sorun oluşuyordu. Nvidia uygulaması yerine Experience uygulamasını deneyeceğim. Sorun devam ederse, sonraki ekran kartı sürücü güncellemesinde durumu belirterek XMP'yi kapatıp deneyebilirim.

XMP'den bahsetmişken, önceden BIOS sürümünü en son sürüme yükselttiğimde XMP ayarını açtığımda anakartın CPU LED ışığı yanıyordu ve bilgisayar açılmıyordu. Ben de eski sürüme geri dönmüştüm ve sorun düzelmişti. Bunun XMP ve sürücü yüklenirken bir çakışma veya uyumsuzlukla alakası olabilir mi?

Her şey olabilir. XMP benim hep başımı ağrıttı. Türlü türlü sorunların altından hep bu çıkıyor. En temizi RAM'lere manual overclock yapmak.

Her şey olabilir. XMP benim hep başımı ağrıttı. Türlü türlü sorunların altından hep bu çıkıyor. En temizi RAM'lere manual overclock yapmak.
Oyuna girmiștim yüklenirken bir anda ekran siyah oldu kapattım bilgisayarı sonra açtım ekran kartı sürücüsünü yeniden kurdum ve yeniden bașlattığım gibi mavi ekran verdi ve kapandı bilgisayar sonrasında açtığımda ise anakartın CPU LED ıșığı yanıyordu kapatıp açtığımda bu mavi ekran hatasını aldım:

IMG_20240912_194607_1.webp

Yine yeniden bașlattığımda boot ekranında onarıma geçiyor onarılacak diye bir yazı geçti sonrasında siyah ekran șuan bilgisayar çalıșıyor ama halen siyah ekran ne yapmam gerekiyor yeniden mi bașlatayım?

BIOS'u son sürüme güncelleyip ekran kartının eski driverını kurup öyle dener misin?

Yeniden bașlattım boot ekranında kaldı ilk önerin olan XMP kapatıp deneyeceğim.

17261605705226671651453635697703.webp

Yeniden bașlattım boot ekranında kaldı ilk önerin olan XMP kapatıp deneyeceğim. 17261605705226671651453635697703.webp

Otomatik onarmaya hazırlanılıyor dedi yine bu ekranı göstermemiști siyah ekranda kalmıștı XMP açıkken XMP'yi kapattım bu ekrana ulaștı yeniden bașlatı seçtim.

17261609791888724424474363105118.webp

Yeniden bașlattım boot ekranında kaldı ilk önerin olan XMP kapatıp deneyeceğim. 17261605705226671651453635697703.webp

Otomatik onarmaya hazırlanılıyor dedi yine bu ekranı göstermemiști siyah ekranda kalmıștı XMP açıkken XMP'yi kapattım bu ekrana ulaștı yeniden bașlatı seçtim.

17261609791888724424474363105118.webp

Açıldı bilgisayar masaüstündeyken belli bir süre sonra ekran gitti siyah ekran șu an.
Kasa çalıșıyor fanlar dönüyor ama çevre birimlerinin ıșığı yanmıyor.

BIOS güncellemeyle bayağı sıkıntılar yașadım format atacağım zaman BIOS güncellemeyi deneyeceğim. Eski ekran kartı sürücüsünü deneyeceğim.

Erișemiyorum șuan boot ekranına iki defa yeniden bașlattım ilkinde siyah ekran șuan ise siyah ekran ve CPU LED ıșığı durduk yere ne oldu anlayamıyorum.

Format atacağım yol oraya varıyor bu sebeple BIOS'u güncellerim bilgisayara erișebilirsem yedekleme yapacağım.

Format atmadım ama BIOS'u güncelledim XMP'yi aktif ettim șimdilik sorun gözükmüyor, dosyalarımı yedekledim formata hazır olmak için. Teșekkür ederim desteğin için yine de.

BIOS'u son sürüme yükseltip XMP açık bir şekilde kullanıyorum. Bir süredir sorun yok; eğer olursa format atacağım. Çözüldü olarak işaretliyorum. 561.09 sürücüsünü kullanıyorum ve bir süre NVIDIA uygulamasından uzak duracağım. Experience ile devam edeceğim

Son düzenleyen: Moderatör: