Bütçe
5.500 TL

kaslx

Gelişen
Merhaba.

Kasamı değiştirmeye ve stok fan yerine sıvı soğutmaya geçmeye karar verdim. Sıvı soğutma hakkında herhangi bir bilgi sahibi değilim. Nelere dikkat etmem gerekiyor ve sıvı soğutma önerir misiniz? 3 fanlı istiyorum eğer işlemcim için uygunsa. Alacağım kasa modelimi de aşağıya ekliyorum. Bir de DDR4 veya 5 fark ediyor mu sıvı soğutucular? Sistemim DDR4. Sıvı soğutucu için bütçem: 5.000 TL.

İşlemcim: Ryzen 7 5700X.
Anakart: MSI MPG B550 Gaming Plus ATX

IMG_0647.webp

Ayrıca sıvı soğutucu için yanında bir şey almam gerekiyor mu? İçine koyulması gereken bir şey vesaire?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba.

Kasamı değiştirmeye ve stok fan yerine sıvı soğutmaya geçmeye karar verdim. Sıvı soğutma hakkında herhangi bir bilgi sahibi değilim. Nelere dikkat etmem gerekiyor ve sıvı soğutma önerir misiniz? 3 fanlı istiyorum eğer işlemcim için uygunsa. Alacağım kasa modelimi de aşağıya ekliyorum. Bir de DDR4 veya 5 fark ediyor mu sıvı soğutucular? Sistemim DDR4. Sıvı soğutucu için bütçem: 5.000 TL.

İşlemcim: Ryzen 7 5700X.
Anakart: MSI MPG B550 Gaming Plus ATX

Eki Görüntüle 282597

Ayrıca sıvı soğutucu için yanında bir şey almam gerekiyor mu? İçine koyulması gereken bir şey vesaire?

Teşekkürler.

Sağlam bir kule tipi soğutucu, sıvı soğutucudan daha iyidir.
Örnek: https://app.hb.biz/HVnJsM9bSoFd
Ancak illaki sıvı soğutucu diyorsan, bu kasaya 2 fanlı sıvı soğutucu sığar diye düşünmekteyim.

Sağlam bir kule tipi soğutucu, sıvı soğutucudan daha iyidir.
Örnek: https://www.hepsiburada.com/xpg-mae...hava-sogutucusu-p-HBCV0000DMVMIM?magaza=Aptek
Ancak illa ki sıvı soğutucu diyorsan, bu kasaya 2 fanlı sıvı soğutucu sığar diye düşünmekteyim.
3 fanlı da sığıyor diye biliyorum. 3 fanlı öneriniz var mı hocam? Ayrıca stok soğutucu kullanıyorum ve attığınız kadar kaliteli değil, yine de sıvı soğutma denemek istiyorum bir de. Son olarak yanında almam gereken bir şey var mı sıvı soğutucu için herhangi bir şey? Teşekkürler.

3 fanlıda sığıyor diye biliyorum. 3 fanlı öneriniz var mı hocam? Ayrıca Stok soğutucu kullanıyorum ve attığınız kadar kaliteli değil yine de sıvı soğutma denemek istiyorum bir de. Son olarak yanında almam gereken bir şey var mı sıvı soğutucu için herhangi bir şey? Teşekkürler.

Gerek yok, kutu içerisinden çıkıyor. Her parça için sadece montajda dikkat etmen gerekli. Pompanın hava yapmaması için takma stilleri var, kitapçığında yazar zaten. 3 fanlı soğutma sığar, ancak üst kısma takamazsınız. Yan tarafta bulunan 3 fanı çıkartıp oraya takmanız gerekli. Sıvı soğutmadaki fanlar egzoz fanı olarak çalıştığı için üst kısımda olması çok daha faydalı olacaktır. O yüzden 2 fanlı seçeneklere yönelmeniz genel performans açısından daha iyi olacaktır.

Gerek yok, kutu içerisinden çıkıyor. Her parça için sadece montajda dikkat etmen gerekli. Pompanın hava yapmaması için takma stilleri var, kitapçığında yazar zaten. 3 fanlı soğutma sığar, ancak üst kısma takamazsınız. Yan tarafta bulunan 3 fanı çıkartıp oraya takmanız gerekli. Sıvı soğutmadaki fanlar egzoz fanı olarak çalıştığı için üst kısımda olması çok daha faydalı olacaktır. O yüzden 2 fanlı seçeneklere yönelmeniz genel performans açısından daha iyi olacaktır.

Kasanın açıklamasına baktım. 360mm (Altta ve üstte) olarak destekliyor yazılmış sıvı soğutma için. 3 fanlı olanlar sığmaz mı yani üst kısma olması gereken kısma?