Doge

Yetkin
Makaleler
1
HandBrake ile düzinelerce video dönüştüreceğim. Bir video en az 1 saatte bitiyor. Günler süreceği için biraz zaman kazanmak istiyorum.

BIOS’tan TPU 2 açınca render süresi kısalmadı, sadece işlemci sıcaklığı yükseldi. Mesela BIOS stok haldeyken kısa bir videoyu dönüştürmek 5 dakika sürüyordu ve işlemci 60 dereceydi. PBO’yu Auto modunda açınca süre 3 dakikaya indi ama işlemci 85 dereceyi gördü.

Ayrıca render işleminde CPU kullanımı %100 olduğu için her şey çok yavaşlıyor. Yavaşlamasında şu an sorun yok ama OC’den sonra artmaz diye umuyorum.
  • Anakart: ROG B550-E
  • İşlemci: R7 5700X
  • Soğutucu: Cooler Master MA620M
  • RAM: Kingston 3600 MHz - 2x8 GB
  • Windows 10
Mümkünse sıcaklığı çok arttırmadan işlemcinin gücünü biraz yükseltmek istiyorum.

Son düzenleme:
HandBrake ile düzinelerce video dönüştüreceğim. Bir video en az 1 saatte bitiyor. Günler süreceği için biraz zaman kazanmak istiyorum.

BIOS’tan TPU 2 açınca render süresi kısalmadı, sadece işlemci sıcaklığı yükseldi. Mesela BIOS stok haldeyken kısa bir videoyu dönüştürmek 5 dakika sürüyordu ve işlemci 60 dereceydi. PBO’yu Auto modunda açınca süre 3 dakikaya indi ama işlemci 85 dereceyi gördü.

Ayrıca render işleminde CPU kullanımı %100 olduğu için her şey çok yavaşlıyor. Yavaşlamasında şu an sorun yok ama OC’den sonra artmaz diye umuyorum.
  • Anakart: ROG B550-E
  • İşlemci: R7 5700X
  • Soğutucu: Cooler Master MA620M
  • RAM: Kingston 3600 MHz - 2x8 GB
  • Windows 10
Mümkünse sıcaklığı çok arttırmadan işlemcinin gücünü biraz yükseltmek istiyorum.

Çok basit yapacağımız şey. İşlemci güç limitlerini belirli bir yere kadar kaldıracağız. PPT 170, TDC 150, EDC 200 girin. Throttle Limit 80 derece tavsiye ederim. Eğer isterseniz kendinize göre bir değer girebilirsiniz. 75 - 85 arası iyidir. Asıl limit güç değil sıckaklık limti olacak. Scalar X10 sorun olmaz, boost clock ise +200 ekleyin. Curve Optimizer All Core Negative -10 yapın, yeterli. Detaylı hata ayıklama işlemi için uzun test süreleri gerekecek ancak -10 stabil kalabilmeli.

Testi ilk olarak varsayılan ayarlarda 5 dakika render süresi veren videoda yaptım.

PBO Auto ile 3 dakikada render alırken, önerdiğiniz ayarlarda 4:10 dakika sürdü.

Bu yeterli mi? Ayarları eski haline çevirdikten sonra yine paylaşabilirim.

1766260893847.webp