Doge

Yetkin
Makaleler
1
HandBrake ile düzinelerce video dönüştüreceğim. Bir video en az 1 saatte bitiyor. Günler süreceği için biraz zaman kazanmak istiyorum.

BIOS’tan TPU 2 açınca render süresi kısalmadı, sadece işlemci sıcaklığı yükseldi. Mesela BIOS stok haldeyken kısa bir videoyu dönüştürmek 5 dakika sürüyordu ve işlemci 60 dereceydi. PBO’yu Auto modunda açınca süre 3 dakikaya indi ama işlemci 85 dereceyi gördü.

Ayrıca render işleminde CPU kullanımı %100 olduğu için her şey çok yavaşlıyor. Yavaşlamasında şu an sorun yok ama OC’den sonra artmaz diye umuyorum.
  • Anakart: ROG B550-E
  • İşlemci: R7 5700X
  • Soğutucu: Cooler Master MA620M
  • RAM: Kingston 3600 MHz - 2x8 GB
  • Windows 10
Mümkünse sıcaklığı çok arttırmadan işlemcinin gücünü biraz yükseltmek istiyorum.

Son düzenleme:
Ai Tweaker sekmesinde Max CPU Boost Clock Override var ama Negative kısmı sadece Advanced sekmesinde var.

Ne yapayım?

Render süresi değişmedi.

1766263973431.webp
1766263985124.webp

Şu an ayarları böyle bırakıyorum. Hatta yarın BIOS'u sıfırlayıp baştan yaparım. Bugünlük bu kadar, limitleri zorlamayalım...(!)

Son düzenleme:
PPT 120, TDC 200, EDC 200. Thottle Limit Auto. Boost Clock Negative -50, CO All Core Negative -30 girelim. Fmax Enhancer kapatın, Global C-State kapatın, SB Spread Spectrum kapatın, Performance Bias None yapın, ASUS Performance Enhanchement kapatın ve tekrar deneyin. Advanced sekmesine dönün, diğer tarafı varsayılan yapın.

Belirtmediniz ama Scalar modunu yine X10 yaptım. İşlemci 70 dereceyi geçmedi. Render süresi 4:25 dakikaya gecikti.

1766313722915.webp
1766313728972.webp

Ayrıca BIOS'u sıfırladıktan sonra default haliyle tekrar denedim, yine 5 dakika verdi. Sadece PBO Enabled (Auto yaptığımı sanmışım) yaptığımda yine 4:15 dakika civarında renderi bitirdi. Konu başında bahsettiğim "PBO Auto modunda render 3 dakika" kısmında bir yanlışlık yapmış olabilirim, o kısım göz ardı edilebilir.

Son düzenleme:
Thermal Throttle Limit Auto (95), PPT, TDC ve EDC'yi 500 yapın. CO Auto kalsın. Merak etme bir şey olmaz, işlemcinin çektiği gücü görmem lazım. HW Info üzerinden yük altındaki değerleri paylaşın.