00x82

Çalışkan
Ryzen 7 5700X ile RX 6600 var, ekran kartım %30 falan kullanılıyor. İşlemcim ise %100 kullanılıyor, bir ara %105 falan yazıyordu. Ryzen 5 5500'den geçtim, FPS yükselir diye ama bir fark olmadı. Ekran kartım hiç kullanılmıyor. Grafikleri yükselttim, sürücüler güncel, sıcaklıklar 60 derece falan görüyor, nihai performansta RX 6600 yüksek performans olarak ayarlı FiveM için. Ama düzelmiyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 7 5700X ile RX 6600 var, ekran kartım %30 falan kullanılıyor. İşlemcim ise %100 kullanılıyor, bir ara %105 falan yazıyordu. Ryzen 5 5500'den geçtim, FPS yükselir diye ama bir fark olmadı. Ekran kartım hiç kullanılmıyor. Grafikleri yükselttim, sürücüler güncel, sıcaklıklar 60 derece falan görüyor, nihai performansta RX 6600 yüksek performans olarak ayarlı FiveM için. Ama düzelmiyor.
iGPU ile alakası olabilir mi? @Ayhan Dönmez @LH44

FiveM’de bu durum normal diye biliyorum. Özellikle grafikleri arttırman pek çözüme ulaştırmayabilir. Çözünürlükteki scaleleme oranını arttırmayı deneyebilirsin. GPU kullanımını önemli ölçüde arttırıyor. Eğer Windows’un güç seçeneklerinde Nihai Performansı aktif ettiysen devre dışı bırakmalısın. Bu ayar CPU’nun sürekli yüksek hızda çalışmasına sebep oluyor.

İşlemci %100 vs. biraz absürt ama, temiz kurulum denendi mi? BIOS güncel mi? Çok faktör var. Sıcaklıklar ne alemde? Belki arka planda birtakım sorunlar var. Boştaki kullanımlar nasıl, teyit etmek gerekir.

FiveM sıkıntılı bir oyun ama, diğer oyunlardaki ve boştaki duruma bakılmalı.

AMD, 9700X'e acıyıp koymuş. AM4 çok boşlamış. :)

Artı olarak Extended Texture Budget ayarını fulleyip FPS’ini de ortalama istediğin ve alabileceğin bir değere sabitlemelisin. Üstteki söylediklerim ve bunları yaparsan CPU kullanımın azalması çok muhtemel. Eğer halen azalmıyorsa bir de başka sunucuya girip dene çünkü sunucudaki scriptler de bu durumu çok etkiliyor.

Artı olarak extended texture budget ayarını fulleyip FPS'ini de ortalama istediğin ve alabileceğin bir değere sabitlemelisin. Üstteki söylediklerim ve bunları yaparsan CPU kullanımın azalması çok muhtemel. Eğer halen azalmıyorsa bir de başka sunucuya girip dene çünkü sunucudaki scriptler de bu durumu çok etkiliyor.

İyi ki de boşlamışlar, benim 5800X 7500FDEN stabil çalışıyor, hiç siyah ekran donma takılma göz kırpma yaşamadım hocam.

İşlemci %100 vs. biraz absürt ama, temiz kurulum denendi mi? BIOS güncel mi? Çok faktör var. Sıcaklıklar ne alemde? Belki arka planda birtakım sorunlar var. Boştaki kullanımlar nasıl, teyit etmek gerekir.

FiveM sıkıntılı bir oyun ama, diğer oyunlardaki ve boştaki duruma bakılmalı.

AMD, 9700X'e acıyıp koymuş. AM4 çok boşlamış. :)

Dediklerinizin çoğusunu zaten yapmıştım ama olmamıştı yine acaba darboğazmı oluyor işlemci ve ekran kartı arasında genel olarak.