AlyJohnson

Çalışkan
Arkadaşlar, öncelikle herkese iyi günler.

Sorum aslında başlıktaki gibi çok açık ve net: Oyun oynarken FPS'im yüksek ve 165'in altına inmediği halde oyunum akıcı değil ve donmalar mevcut. Fakat gözlemlediğim kadarıyla benim bu sorunu yaşayan diğer arkadaşlardan farkım, ekran modu "windowed" yani pencereli olduğunda oyunum daha akıcı oluyor. Genelde oyunların "borderless Full screen" oynanması tavsiye ediliyor, fakat bende niye bu sorun mevcut inanın bilmiyorum. Açıkçası sistemim gayet yeterli, fakat bu durum çok canımı sıkıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistem ayrıntıları aşağıdaki gibidir:

• RX 6600.
  • Ryzen 7 5700X.
  • 16 GB RAM.
  • Samsung Odyssey 165Hz (FreeSync Premium açık fakat kapalı olsa bile akıcılık sorunu devam ediyor)

Arkadaşlar, öncelikle herkese iyi günler.

Sorum aslında başlıktaki gibi çok açık ve net: Oyun oynarken FPS'im yüksek ve 165'in altına inmediği halde oyunum akıcı değil ve donmalar mevcut. Fakat gözlemlediğim kadarıyla benim bu sorunu yaşayan diğer arkadaşlardan farkım, ekran modu "windowed" yani pencereli olduğunda oyunum daha akıcı oluyor. Genelde oyunların "borderless Full screen" oynanması tavsiye ediliyor, fakat bende niye bu sorun mevcut inanın bilmiyorum. Açıkçası sistemim gayet yeterli, fakat bu durum çok canımı sıkıyor. Yardımlarınızı bekliyorum.

Sistem ayrıntıları aşağıdaki gibidir:

• RX 6600.
  • Ryzen 7 5700X.
  • 16 GB RAM.
  • Samsung Odyssey 165Hz (FreeSync Premium açık fakat kapalı olsa bile akıcılık sorunu devam ediyor)

Hangi oyunlarda yaşıyorsunuz bu sorunu.

Bugün sizinle birebir aynı ekran kartını kullanıp bu sorunları yaşayan bir arkadaşın videosu olacak kanalda. Ben kendisine NVIDIA ekran kartı yolladım ve bütün sorunları çözüldü. Size ilk tavsiyem MPO kapatıp denemeniz.

Global oyun deneyiminde varsayılan profili mi kullanıyorsunuz?

Hayır, özel ayarlar mevcut.

Bugün sizinle birebir aynı ekran kartını kullanıp bu sorunları yaşayan bir arkadaşın videosu olacak kanalda. Ben kendisine NVIDIA ekran kartı yolladım ve bütün sorunları çözüldü. Size ilk tavsiyem MPO kapatıp denemeniz.

Bunu deneyip geri dönüş sağlayacağım.

Selamlar, @AlyJohnson

Sistem'de 16 GB RAM var, FPS aşa inmiyor diyorsun ama sistemde bence micro shutter oluyor.

Görev yöneticisi > Performans > Bellek - Buranın görselini çekip atarmısın? Oyun açıkken.

Selam, @AlyJohnson

Sistem'de 16 GB RAM var, FPS aşa inmiyor diyorsun ama sistemde bence Micro shutter oluyor.

Görev Yöneticisi > performans > bellek - buranın görselini çekip atar mısın? Oyun.

Selam,
Bu şekilde dikkate alabilirsin. FPS ortalama 300 - 500 arasında idi.

1755421170962.webp

Son düzenleme: