Manufacturer product serialnumber version.
Micro-star ınternational co. LTD. MAG B550 Tomahawk (MS-7C91) 07C9123_Mb1E368357 2.0

Sorun tam olarak nedir? Şu an direkt 2x16 alamam fakat geçici bir çözüm önerin mevcut mu?

RAM alamazsan RAMMAP ile tüm RAM haritalarını sıfırla ve Bleachbit ile bütün sistemi temizle ama 2x16 RAM şart söyliyim.

Pagefile ilgili yani SSD ile ilgili sorun olma ihtimali de olabilir gerçi.
SSD ile ilgili bir problem değil hocam şuan sistem RAM yetmediği için SSD üzerinden PAGEFILE dosya boyutu oluşturuyor ve RAM boyutu yetmediği için SSD üzerinden ilerliyor yani 16GB RAM tükeniyor gerikalan +6GB pagefile dosya boyutu, RAM bölümü örnek veriyim 1GB/s hızla giderken diğer dosya boyutu ise 100mb/s ile ilerliyor.

Buda FPS takılma DROP / SHUTTER gibi sorunlara neden oluyor.

Son düzenleme:
RAM alamazsan RAMMAP ile tüm RAM haritalarını sıfırla ve BleachBit ile bütün sistemi temizle ama 2x16 RAM şart söyleyeyim.

SSD ile ilgili bir problem değil hocam şu an sistem RAM yetmediği için SSD üzerinden PAGEFILE dosya boyutu oluşturuyor ve RAM boyutu yetmediği için SSD üzerinden ilerliyor yani 16 GB RAM tükeniyor gerikalan +6 GB pagefile dosya boyutu, RAM bölümü örnek vereyim 1GB/s hızla giderken diğer dosya boyutu ise 100mb/s ile ilerliyor.

Bu da FPS takılma DROP / SHUTTER gibi sorunlara neden oluyor.

Bir nevi ekran kartı VRAM'in RAM'e taşması gibi ama yine de 16 GB'ın yetmesi gerektiği düşüncesindeyim. Steam'da 32 GB artık en çok tercih edilen sistem belleği olmasına rağmen 16 GB'ın da yeri %45 üzeri diye biliyorum. Bu sorunun kaynağı biraz farklı gibi. Bence RAM almadan önce sistemini biraz ayarlaması gerekiyor. RAM aldıkan sonra da bunları yaşarsa pek anlamı kalmayabilir.

Bir nevi ekran kartı VRAM'in RAM'e taşması gibi ama yine de 16 GB'ın yetmesi gerektiği düşüncesindeyim. Steam'da 32 GB artık en çok tercih edilen sistem belleği olmasına rağmen 16 GB'ın da yeri %45 üzeri diye biliyorum. Bu sorunun kaynağı biraz farklı gibi. Bence RAM almadan önce sistemini biraz ayarlaması gerekiyor. RAM aldıkan sonra da bunları yaşarsa pek anlamı kalmayabilir.

Ben kesin çözüm öneriyorum hocam RAM yani tüm suçlusu şuan. Eğer ki farklı hataları varsa buraya tüm .DMP ve olay görütüleyicisi raporunu gönderir her şeye bakarız.

XMP aktif eder misin. FPS'ye bayağı bir etki edecektir.
1755894538498.webp

Bugün sizinle birebir aynı ekran kartını kullanıp bu sorunları yaşayan bir arkadaşın videosu olacak kanalda. Ben kendisine NVIDIA ekran kartı yolladım ve bütün sorunları çözüldü. Size ilk tavsiyem MPO kapatıp denemeniz.

Selam tekrardan,

Yani her şeyi denedim fakat sonuç aynı. Hatta belki sorun monitörde veya kablosundadır diye farklı monitör ile denedim ama sonuç aynı.
Konuyu incelemişseniz bir arkadaş tek çözümün RAM'i 32 GB yapmak olduğunu dile getiriyor. Siz ne düşünüyorsunuz, başka ne yapılabilir?

Selam tekrardan,

Yani her şeyi denedim fakat sonuç aynı. Hatta belki sorun monitörde veya kablosundadır diye farklı monitör ile denedim ama sonuç aynı.
Konuyu incelemişseniz bir arkadaş tek çözümün RAM'i 32 GB yapmak olduğunu dile getiriyor. Siz ne düşünüyorsunuz, başka ne yapılabilir?

YouTube videosunu izledim, benimki de hazır sistemdi fakat ben daha sonra işlemci ve anakartı değiştirdim, yükselttim. Açıkçası videodan sonra ümidim kalmadı. Yakın zamanda 7900XT geçecek elime, umarım aynı sorunları yaşamam diyelim :)

Sorunu yaşayan arkadaşla büyük ihtimalle aynı yerden sistemi aldık, ek olarak aynı üniversitelerde okumamız da komik olmuş :D

Son düzenleme: