Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Furkanovsk

Gelişen
Herkese selam,
  • MSI Gaming Z Trio V1 RX6800
  • Ryzen 7 5700X
  • 2x8 Apacer Panther DDR4
  • James Donkey %94 sağlıklı 256 GB M.2 SSD
  • SanDisk SSD Plus 1 TB %93 sağlıklı
Bileşenlere sahibim. Çok büyük bir sorunum var ve bir türlü cözemedim. ETS 2 ve Ride 5 gibi oyunlar oynuyorum ve 1-1.30 saat dolaştıktan sonra oyuna fena bir donma giriyor. FPS sürekli 120 üstü olmasına ragmen sürekli dona dona gidiyor, sanki 20 FPS'miş gibi. Hatta kulaklıgımdaki şarkı bile gidip geliyor. İlk 1-1.30 saat yok sonradan oyunlar sürekli kasıyor aşırı sinir bozucu.

GPU-CPU sıcaklıkları 60-65 derecelerde sorunsuz. GPU kullanımı 98 işlemci kullanımı 30-40 civarı. Gayet normal. İşlemciden ve ekran kartından yana sorun olduğunu düşünmüyorum her türlü testi yaptım watt değerleri sıcaklıklar vs. her şey normal. M.2 SSD'den oldugunu düşünüyorum, oyunum SATA SSD'de de olsa M.2 SSD 60 derecelere çıkıyor (kullanım 0). Yardımcı olursanız sevinirim, teşekkürler.

Çözüm
Hocam bende de AMD ekran kart var o dediniz benzeri başka oyunlarda ben de rastlıyordum DDU ile driver kaldırın ve 1 2 önceki ekran kart driver kurun genlde işe yarıyor.

Oyunum SATA SSD'de kurulu olsa bile M.2 SSD'de 20 GB kadar yer vardı ve tahminimce eski ekran kartımın driver'ları bile kalmış olabilir (güvenli modda DDU ile silmiştim). Format attım, eğer kalıntı kaldıysa da formatta gitti. Çözüm olarak bende M.2 SSD'ye format atmak işe yaradı. Benzer durumları yaşayan arkadaşlar olursa diye yazıyorum. Eğer format işe yaramayan arkadaşlar olursa, boşta duran sağlığı çok düşük veya sürekli ısınan HDD ya da SSD varsa onu söküp tekrar deneyin. Çünkü oyun farklı yerde olsa bile aralarında bir iletişim var, etki edebiliyor.
Hocam bende de AMD ekran kart var o dediniz benzeri başka oyunlarda ben de rastlıyordum DDU ile driver kaldırın ve 1 2 önceki ekran kart driver kurun genlde işe yarıyor.

Oyunum SATA SSD'de kurulu olsa bile M.2 SSD'de 20 GB kadar yer vardı ve tahminimce eski ekran kartımın driver'ları bile kalmış olabilir (güvenli modda DDU ile silmiştim). Format attım, eğer kalıntı kaldıysa da formatta gitti. Çözüm olarak bende M.2 SSD'ye format atmak işe yaradı. Benzer durumları yaşayan arkadaşlar olursa diye yazıyorum. Eğer format işe yaramayan arkadaşlar olursa, boşta duran sağlığı çok düşük veya sürekli ısınan HDD ya da SSD varsa onu söküp tekrar deneyin. Çünkü oyun farklı yerde olsa bile aralarında bir iletişim var, etki edebiliyor.

Çözüm