Yer
Ankara
  • Anakart: Asus Tuf x570 Gaming-Plus
  • İşlemci: AMD Ryzen 7 5700X3D 8-Core Processor (3.00 GHz)
  • Ekran Kartı: AMD Radeon RX 6700 XT (12 GB)
  • İşletim Sistemi: Windows 11 Pro

Herkese iyi forumlar.

Kullanmış olduğum sistem ektedir. İşletim sistemim güncel, BIOS güncel mi kontrol etmedim. Sistemi uzun yıllardır sıkıntısız olarak kullanmaktayım, kendim severek topladım. Son adrenalin güncellemesinden sonra önce BF1 oyununda daha sonrasında da hemen hemen tüm oyunlarda ekran kartı yük altına girdiği kısa bir süre sonra amdkdag.sys hatası alıyorum. Monitör anlık kararıp DisplayPort yazısı geldikten sonra sistem kendine restart atıyor. Minidump dosyasını buraya yükleyemedim hata veriyor o yüzden açık bir şekilde drive üzerinden paylaşacağım. Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum.

Ayrıca:

SSD: 4 TB
HDD: 4 TB
Monitör: ASUS 32" 2K 210 Hz
Power: Thermaltake Litepower RGB PS 650W 80+

Ekran Görüntüsü (104).webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Paylaştığınız ekran görüntülerini ve sistem detaylarını inceledim. Mavi ekran analizindeki amdkdag.sys ve ntoskrnl.exe hataları, doğrudan AMD ekran kartı sürücüsünün işletim sistemi çekirdeğiyle iletişim kurarken çöktüğünü gösteriyor. Sıkıntının son Adrenalin güncellemesinden sonra başlaması ilk etapta yazılımsal bir sorunu işaret etse de, ekranın kararıp sistemin komple kendine restart atması işin içine donanımsal bir güç kesintisini de sokuyor.
Bilgisayarı Güvenli Mod'da başlatın. DDU (Display Driver Uninstaller) yazılımını kullanarak sistemdeki tüm AMD sürücü kalıntılarını temizleyin. Sistemi normal olarak yeniden başlatıp, AMD'nin web sitesinden WHQL (Recommended/Önerilen) sertifikalı bir önceki veya en stabil sürücüyü (Opsiyonel olan son sürümü değil) kurup sistemi test edin

Sisteminizdeki parçalar çok kaliteli olsa da, aralarındaki en zayıf halka maalesef Thermaltake Litepower 650W güç kaynağıdır. RX 6700 XT, yük altına girdiğinde "transient spike" dediğimiz anlık güç sıçramaları yapar. Son Adrenalin güncellemesi, kartın güç ve frekans algoritmasını (boost clock) biraz daha agresifleştirmiş olabilir. Kart anlık olarak yüksek akım çektiğinde, giriş seviyesi bir model olan bu PSU'nun koruma devreleri (OPP/OCP) bunu bir anormallik olarak algılayıp sistemi korumak için doğrudan gücü keser ve restart attırır.

Bunun donanımsal bir güç yetersizliği olup olmadığını yazılımsal olarak şu şekilde test edebilirsiniz:

AMD Adrenalin yazılımını açın. Performans > Ayarlanıyor (Tuning) sekmesine gelin. Manuel ayarlamayı seçip Güç Limiti (Power Limit) değerini -15% veya -20% seviyesine çekerek kaydedin (Bu işlem kartın çekeceği maksimum watt değerini kısıtlar). Sistemi sürekli yeniden başlatan BF1 veya benzeri ağır bir oyuna girip test edin.

Eğer güç limitini kıstığınızda oyunlar sorunsuz çalışıyor, ekran kararmıyor ve sistem restart atmıyorsa doğru teşhis etmişiz demektir. PSU'nuz kartın anlık güç sıçramalarına yetmiyordur. Bu durumda sistemin genel sağlığı ve güvenliği için daha kaliteli, güncel bir güç kaynağına geçiş yapmanız daha iyi olur.

Testleri yaptıktan sonra gidişatı paylaşırsanız durumu tekrar değerlendiririz, kolay gelsin!

Paylaştığınız ekran görüntülerini ve sistem detaylarını inceledim. Mavi ekran analizindeki amdkdag.sys ve ntoskrnl.exe hataları, doğrudan AMD ekran kartı sürücüsünün işletim sistemi çekirdeğiyle iletişim kurarken çöktüğünü gösteriyor. Sıkıntının son Adrenalin güncellemesinden sonra başlaması ilk etapta yazılımsal bir sorunu işaret etse de, ekranın kararıp sistemin komple kendine restart atması işin içine donanımsal bir güç kesintisini de sokuyor.
Bilgisayarı Güvenli Mod'da başlatın. DDU (Display Driver Uninstaller) yazılımını kullanarak sistemdeki tüm AMD sürücü kalıntılarını temizleyin. Sistemi normal olarak yeniden başlatıp, AMD'nin web sitesinden WHQL (Recommended/Önerilen) sertifikalı bir önceki veya en stabil sürücüyü (Opsiyonel olan son sürümü değil) kurup sistemi test edin

Sisteminizdeki parçalar çok kaliteli olsa da, aralarındaki en zayıf halka maalesef Thermaltake Litepower 650W güç kaynağıdır. RX 6700 XT, yük altına girdiğinde "transient spike" dediğimiz anlık güç sıçramaları yapar. Son Adrenalin güncellemesi, kartın güç ve frekans algoritmasını (boost clock) biraz daha agresifleştirmiş olabilir. Kart anlık olarak yüksek akım çektiğinde, giriş seviyesi bir model olan bu PSU'nun koruma devreleri (OPP/OCP) bunu bir anormallik olarak algılayıp sistemi korumak için doğrudan gücü keser ve restart attırır.

Bunun donanımsal bir güç yetersizliği olup olmadığını yazılımsal olarak şu şekilde test edebilirsiniz:

AMD Adrenalin yazılımını açın. Performans > Ayarlanıyor (Tuning) sekmesine gelin. Manuel ayarlamayı seçip Güç Limiti (Power Limit) değerini -15% veya -20% seviyesine çekerek kaydedin (Bu işlem kartın çekeceği maksimum watt değerini kısıtlar). Sistemi sürekli yeniden başlatan BF1 veya benzeri ağır bir oyuna girip test edin.

Eğer güç limitini kıstığınızda oyunlar sorunsuz çalışıyor, ekran kararmıyor ve sistem restart atmıyorsa doğru teşhis etmişiz demektir. PSU'nuz kartın anlık güç sıçramalarına yetmiyordur. Bu durumda sistemin genel sağlığı ve güvenliği için daha kaliteli, güncel bir güç kaynağına geçiş yapmanız daha iyi olur.

Testleri yaptıktan sonra gidişatı paylaşırsanız durumu tekrar değerlendiririz, kolay gelsin!
Hocam Ddu ile güvenli modda ki işlemleri yaptıktan sonra amd yazılımı tarafında söylediklerinizi uygulayıp test edeceğim. İlginiz ve yanıtınız için teşekkür ederim. Bu arada bir önceki amd sürümünde bir sorun yaşamamıştım bendeki sürüm şuan bu ama kontrol ettigimde 26.6.4 sürümü var güncelleme kontrol et dediğimde güncel diyor bende az önce otomatik güncelleme kapattım açtım. Manuel olarak kurmayı deneyeceğim. Sisteme 20 gün önce format attım. Bende Ramlerden de şüphe ettim neden bilmiyorum alakası varmı bi sorunum yok ddr4 gskill sniper 3600 mhz 4*8 kullanıyorum umarım sorunum çözüme kavuşur. :(

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (105).webp
    Ekran Görüntüsü (105).webp
    3,3 MB · Görüntüleme: 17

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (111).webp
    Ekran Görüntüsü (111).webp
    3,5 MB · Görüntüleme: 13
Direk uygulama üzerinden güncelleme yaptığın içinde olabilir o zaman sitesinden en günceli tekrar indir şimdiki sürücüyü DDU ile güvenli modda kaldır tekrar kur. Önce günceli kur sorun devam ederse eski sürüme geç.

RAM'lerden olduğunu sanmıyorum Memtest yapabilirsin eğer şüphe ediyorsanda. PSU da 1 PCI kablo güç çıkışı varmış genelde önerilen 2 ayrı kablo ile güç vermek. Tek kablo da ekran kartı için şüpheli biraz eğer sorun devam ederse undervolt ve güç limitini düşürmeyi deneyebilirsin.

Son düzenleme: