İki arkadaşımınızın sunmuş olduğu önerileri uyguladım ve ikisinin vermiş olduğu öneriler ortak olduğu için çözümü işaretleyebildim. Sorunun çözümü; Öncelikle sağlam bir güç kaynağı almanız ve ekran kartı modeliniz ne olursa olsun driverını bilgisayarı güvenli modda internet bağlantısı kesik bir şekilde başlatıp DDU ile temizleyip güncel veya bir önceki sürümü indirip temiz kurulum yapmanız.
Gelelim ekran kartı bağlantısına;
Ekran kartı pininiz toplam 16 pin ise (6+2 ve 6+2 giriş) aşağıda bulunan şemadaki gibi bağlamak uzun soluklu kullanımda ekran kartına yeterli güç verememekte. Power sub'ınızdan çıkan tek kanaldan 2 kablo ucu
(Y-Splitter bağlantısı) ile bağlamak sorunun temel nedenlerinden biriymiş. Alttaki şema buna örnektir.
PSU
└───────────────┬────── 8 pin
└────── 8 pin
Öncelikle Sisteminizin güç ihtiyacını karşılayacak modüler güncel bir güç kaynağı almanız hem Power'in güncel olması hem de özellikle Sistemin kararlı çalışması için önemliymiş, bu iki arkadaş sayesinde bunu anlamış oldum. İşin garip yanı 4 senedir sorunsuz elimdeki thermalteke 650W 80+ bronz Power'in bu zamana kadar herhangi bir sıkıntı yaşatmaması da garipti, ek olarak yaklaşık Sistemi 45 dk tam strest testi ve ayrıca 30 dk sadece Power testi yaptığımda ise herhangi bir çökme hata almadım. OCCT testinde Power'in 3v-5v ve 12v kanallarında dalgalanmalar gözükmemesine rağmen Sistem yük altına girdikten sonra 5-15 dk içinde ; Bilgisayar kendini korumaya alıp restart atıyordu.
Ayrıca eski Power'in yeterli kablosu bulunmadığı için 2.fotografta bulunan anakart güç bağlantısında da (ASUS TUF X570) sadece 6 pin ile güç veriyormuşum, bunu da yeni Power ile 6+4 olacak şekilde güç girişini bağladım. Bu sayede anakartta bulunan Type-C ile hızlı şarj özelliği de aktif oldu.
Alta bıraktığım bağlantı şeması da olması gereken ekran kartınız ile Power Sub'dan ayrı ayrı güç verecek şekilde
2 adet (6+2) güç kablosunun montaj şemasıdır.
PSU
└───────────────────── 8 pin
└───────────────────── 8 pin
İlgi ve yanıtları için
@Frost @stormhawks47 teşekkür ederim. Herkese iyi Sosyaller