Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

DragonSlayer

Yetkin
Oyunu 1440p Ultra ayarlarda oynuyorum. Her zaman değil oyunun bazı bölümlerinde/sahnelerinde CPU kullanımı %100 oluyor. Ray Tracing kapalı, FSR kapalı.

Ekran kartı 7800XT, işlemci ise 5700X3D. 1440p de nasıl oluyorda işlemciye bu denli yük biniyor anlamış değilim. Bu durum normal mi yoksa virüs falan mıdır?

Dosya Ekleri

• cp2077 cpu usage issue 1.webp
    cp2077 cpu usage issue 1.webp
    62,3 KB · Görüntüleme: 142
  • cp2077 cpu usage issue 2.webp
    cp2077 cpu usage issue 2.webp
    60,4 KB · Görüntüleme: 112
Bilgisayar güç tasarruf modunda iken frekansı olabildiğince düşük seçmeye çalışır. Bu sebeple de işlemcinin gidebileceği çok yol olmasına rağmen 100%'lerde takılabilir. Onun haricinde bu oyunda 100% işlemci kullanımı görmenizin pek yolu yok diye düşünüyorum. Bilgisayarınızda virüs olması gibi klişe durumlardan başka bir şey söyleyemiyorum maalesef.

Eki Görüntüle 90587

Afterburner ölçümleri bu şekilde.
AMD'nin yazılımından farklı burada sonuçlar.
Bilgisayarınızda performans sorunu yaşamıyorsanız bence sorun yok. Bazı yazılımlar frekansa da bakarak CPU utilization belirleyebilir. Bence bu ölçüm farklılığından geliyor. Bilgisayarınızın temiz olduğuna eminseniz ve performans sorununuz yoksa çok endişelenmenizi gerektirecek bir durum da yok.

Bilgisayarınızda performans sorunu yaşamıyorsanız bence sorun yok. Bazı yazılımlar frekansa da bakarak CPU utilization belirleyebilir. Bence bu ölçüm farklılığından geliyor. Bilgisayarınızın temiz olduğuna eminseniz ve performans sorununuz yoksa çok endişelenmenizi gerektirecek bir durum da yok.

Bugün Anonymous Çeviri diye bir siteden Control için yama indirmek istedim. Sitenin kendi uygulaması var mış onu indirdim ve dosyayı taradım. Defender orta seviye tehdit tespit ettiğini bildirdi. İndirdiğim dosyaları sildim ve Defender'dan eylem olarak karantinaya aldım. Şimdi de AMD yazılımında %100 CPU kullanımı görünce işkillendim.

Bugün Anonymous Çeviri diye bir siteden Control için yama indirmek istedim. Sitenin kendi uygulaması var mış onu indirdim ve dosyayı taradım. Defender orta seviye tehdit tespit ettiğini bildirdi. İndirdiğim dosyaları sildim ve Defender'dan eylem olarak karantinaya aldım. Şimdi de AMD yazılımında %100 CPU kullanımı görünce işkillendim.
Yama büyük ihtimal sıkıştırılmış şekilde geliyordur, sıkıştırılmış dosyayı açmak paralelleştirildiği zaman işlemciyi 100% kullanabilir hale gelir. Uzun zamandır yama yapıyorlar, ondan olacağını sanmam.

Yama büyük ihtimal sıkıştırılmış şekilde geliyordur, sıkıştırılmış dosyayı açmak paralelleştirildiği zaman işlemciyi 100% kullanabilir hale gelir. Uzun zamandır yama yapıyorlar, ondan olacağını sanmam.

O halde AMD Software: Adrenalin Edition'ın sensör verilerini yanlış okumasından kaynaklı sanırım.

O halde AMD Software: Adrenalin Edition'ın sensör verilerini yanlış okumasından kaynaklı sanırım.
CPU kullanımı'nın okunma şekli farklı sonuçlara yol açabilir, nereden baktığınıza göre doğru veya yanlış olabilir. Ben okunma şeklinin farklı olabileceği kanısındayım.

Çözüm