R7 5800X3D & B550-A Gaming yükseltmesi sonrası Delta Force eşleştirme sorunu ve gizli ban şüphesi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan canx3
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 5
  • Görüntüleme Görüntüleme 91
  • Etiketler Etiketler
    problem

canx3

Üyecik
İkinci el parçalarla mevcut sistemimi yükseltmek amacıyla sahibinden.com üzerinden toplu satılan bir donanım seti satın aldım. Bu doğrultuda sistemimde şu güncellemeleri gerçekleştirdim:

• İşlemci: Ryzen 5 5600 -> Ryzen 7 5800X3D
  • RAM: 2x8 GB 3200 MHz -> 4x8 GB 3600 MHz
  • Anakart: B450M S2H -> B550-A Gaming
Montaj sonrasında sürekli oynadığım oyunlar olan Delta Force, Arena Breakout Infinite ve League of Legends üzerinde testler yaptım. Sonuç ilk başta mükemmeldi; sistemim adeta yeniden hayat buldu, gözle görülür şekilde güçlendi ve yaşadığım FPS drop sorunları tamamen çözüldü.

Ancak bir süre sonra Delta Force oynarken garip bir durum fark ettim. Normalde en fazla 10 saniye süren maç arama (eşleştirme) süresi 5 dakikalara kadar yükseldi. Üstelik uzun uğraşlar sonucu bağlandığım maçlar Avrupa bölgesinde değil; oyuncu isimlerinden tahmin ettiğim kadarıyla Çin veya Japonya sunucularındaydı. Başlarda bu durumu, oyun içi rütbem (rank) yüksek olduğu için sistemin uygun oyuncu bulmakta zorlanmasına bağlamıştım. Fakat lobime gelen diğer oyuncuların rütbelerinin inanılmaz derecede düşük olduğunu görünce bu ihtimali eledim.

Bu durum arka arkaya 20'den fazla kez tekrarlayınca sorunun doğrudan benim sistemimle ilgili olduğunu anladım. Çünkü birlikte oynadığım arkadaşlarım lobiden ayrıldığında onların maç bulma süreleri anında normale dönüyor, ben ise tek başıma saatlerce yüksek pingli ve genellikle "hayalet" (bot ağırlıklı) sunuculara atılıyordum.

Yaptığım araştırmalar sonucunda oyunda "Shadowban" (Gizli Ban) yediğim kanaatine vardım. Konuyu derinlemesine araştırırken yapay zekanın da yardımıyla önemli bir ipucuna ulaştım.

PowerShell ekranını açıp:

Get-CimInstance -ClassName Win32_ComputerSystemProduct | Select-Object IdentifyingNumber, UUID

komutunu yazdığımda, IdentifyingNumber kısmında olması gereken değer yerine doğrudan "System Serial Number" yazdığını gördüm.

Bu ekran görüntüsünü yapay zekaya analiz ettirdiğimde, anakartın kalıcı kimlik bilgisinin (ID) bir şekilde silinmiş veya bozulmuş olduğunu öğrendim. Birkaç saatlik teknik uğraşın ardından anakartıma orijinal kimlik bilgilerini (ID) yeniden yüklemeyi başardım. Ardından Delta Force oyununda tamamen yeni bir hesap açarak durumu test ettim; fakat maalesef sorun yine çözülmedi ve aynı döngü devam etti.

Şu aşamada ne yapacağımı bilemiyorum ve sizlerden tavsiye bekliyorum. Tahminime göre donanımları satın aldığım önceki sahip bir oyundan donanım (HWID) banı yemiş ve bunu bir "spoofing" (kimlik gizleyici) yazılımla çözmeye çalışırken anakartın yazılımını bozmuş. Bu durumun geri döndürülebilir olup olmadığını bilmiyorum ancak kendi asıl ve oldukça değerli oyun hesabımın da kalıcı olarak zarar görmesinden (yasaklanmasından) endişe ediyorum. Konu hakkındaki fikir ve görüşlerinizi merakla bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:

Anakartı alırken size bahsetmedi mi? Keşke sorsaydınız. Spoofing işleminde anakartın eski bilgileri geri döndürülemiyor sanırım daha önce hiç yapmadığım için bir şey diyemiyorum fakat spooferlar neredeyse her şeyi değiştirdiği için neler geri gelir neler gelmez bilmiyorum. Bence aldığınız adama bu durumu iletin. Spooflu bir anakartla kendi hesabınızla oyunlar oynamak riskli olabilir (anticheatli oyunlar).

Bunun için soruşturuyorum şu anda. Aldığım adam başkasından aldım diyor, o da ben başkasından aldım diyor. Yani bilse bile söyleyeceğini sanmıyorum.

İşin neresinden dönsek kâr ama eğer bir ban yeme işlemi olduysa bile tüm sistemi banlamıyor mu? Sadece anakart değişince sorun çözülecek mi? Yani bunları merak ediyorum aslında.

Tüm sistemi banlama olayı biraz karışık yani o anticheate göre değişiyor. Arkadaş tahmin ederim ki Vanguard'dan falan ban yemiştir. Hatırlamıyorum yanlış bilgi vermiş olmayayım ama sanırım bu parçarların arasında Ekran kartı, Diskler, Anakart. Olduğunu biliyorum. Her parçayı o adamdan aldıysanız yapabiliyorsa iade etsin. Yİne riske girmezdim açıkçası.

Vanguard banlı olsa League of legends oyununu açamazdım diye tahmin ediyorum

Şuan burdaki olay şöyle aslında arkadaşın hangi oyundan ban yediğini bilemiyoruz ama kötü bi spoofer denemesinden dolayı benim hesabımı işaretletti ve eşleşemiyorum normal oyuncularla benim gibi işaretlenmişler denkgeliyor bunu tersine çevirebilmem lazım

Oyunun destek ekibiyle görüşebilirsin istiyorsan. Eğer bir ban yeme gibi bir durum olursa bunu kaldırabiliyorlar diye biliyorum. Biraz fazla kanıt istiyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…