Bu şekilde olacak. PBO dediğim gibi sınırda kullanmayın, hata alırsınız. Nitro ile kombine edilecek. PBO, CO, RAM, anakart konuları AM5'te hepsi tek başlık. Intel'e benzemiyor. O onu etkiliyor, o onu etkiliyor yani. Bağımsız değil.

Nitro:

1777430110864.webp

1777430136495.webp

@Strider0628 Birkaç ek ayar daha var, PBO ile beraber stabilitede yardımcı olur. Bank Refresh modunu M-Die için Mixed almışsın zaten. Bank Swap APU stabilse kullanmanda fayda var, Write veriyor biraz. Gecikme düşürtür. SMEE, TS'me, SVM Mode, IOMMU kapatın bir işiniz yoksa. Diğer ek ayarları yukarıda söylemiştim birkaçını, Fast Boot kapatın. Memory Context ve Power Down kapalı kalacak. M-Die için Gear Down kapatmak sana sorun yaratır, açık kalsın.

@Strider0628 Dahili grafik kapalı kalmalı bir de, PBO ve IMC için şart denebilir 1:1 modda. Gereksiz Watt ve ısı, IO Die yer alır iGPU.

Zen timings fotoğrafındakileri denedim fakat tRFC ve trfcsb maalesef ki olmuyor. Nitro'yu şimdi deneyeceğim, onun dışında iGPU zaten kullanmıyorum Battlefield'da saçma sapan geçişler oluyor o yüzden kapalı kullanıyorum. Birazdan sonuçları söyleceğim.

Zen timings fotoğrafındakileri denedim fakat tRFC ve trfcsb maalesef ki olmuyor. Nitro'yu şimdi deneyeceğim, onun dışında iGPU zaten kullanmıyorum Battlefield'da saçma sapan geçişler oluyor o yüzden kapalı kullanıyorum. Birazdan sonuçları söyleceğim.

tRFC2 279 Boot mu etmiyor? Same Bank 186 Boot eder.

Bunların voltaj scaling kısmı da şüpheli, deneyen eden çok yok. Deneyenler 1.8/1.9 takıldıkları için farkına varmaları imkansız.

tRFC2 279 Boot mu etmiyor? Same Bank 186 Boot eder.

Bunların voltaj scaling kısmı da şüpheli, deneyen eden çok yok. Deneyenler 1.8/1.9 takıldıkları için farkına varmaları imkansız.
279 maalesef olmuyor. Hatta yuvarlayıp 280 yuvarlayıp denedim yine olmuyor. Bu arada 1.47 VDD olduğunu da söylemeyi unutmuşum.

279 maalesef olmuyor. Hatta yuvarlayıp 280 yuvarlayıp denedim yine olmuyor. Bu arada 1.47 VDD olduğunu da söylemeyi unutmuşum.

90 verememesi garip, Boot dahi etmiyorsa stabiliteye uzak. VDD ya da VDDQ kısmından şüpheliyim, net olarak denenmedi. Bu mod daha yeni çünkü. Ben de 1.8'deyim, 90 ns açıyor, altı hatalı. Keskin sınırlar var. A-Die zaten 115 ns civarı sonlanıyor SR'ler çoğu.

90 verememesi garip, Boot dahi etmiyorsa stabiliteye uzak. VDD ya da VDDQ kısmından şüpheliyim, net olarak denenmedi. Bu mod daha yeni çünkü. Ben de 1.8'deyim, 90 ns açıyor, altı hatalı. Keskin sınırlar var. A-Die zaten 115 ns civarı sonlanıyor SR'ler çoğu.
Ekran görüntüsü 2026-07-15 215806.webp

Nitroyu şu an bu ayarda açmalı mıyım peki hocam?

1-2-1 deneyin ama PBO sınırdaysa bozabilir. VT3 bakman lazım ve gaming. RAM Test Pro ile teste de alabilirsin Nitro için. Benim DDR5 rehberi test araçlarında var. 2-3-1 bence kullanma Nitro, bu kadar uğraşıp da.

Hocam şimdi boot etti. Bir tane çekirdek aşırı agresifdi -50 co vermiştim kendisine onu -45 ayarladım şimdilik. Şimdi VT3 testi yapmaya başlayabilirim değil mi başka bir test de yapabilirim isterseniz.

Hocam şimdi boot etti. Bir tane çekirdek aşırı agresifdi -50 co vermiştim kendisine onu -45 ayarladım şimdilik. Şimdi VT3 testi yapmaya başlayabilirim değil mi başka bir test de yapabilirim isterseniz.

VT3 yap, sonrasında DDR5 rehberindeki RAM Test Pro. Sonrasında günlük kullanırsın. Boot etmeme sebebi eksi 50 miymiş yani? tRFC tam sayı şartı çok yok gerçi, ben 90-60 ns kullanıyorum.

VT3 yap, sonrasında DDR5 rehberindeki RAM Test Pro. Sonrasında günlük kullanırsın. Boot etmeme sebebi eksi 50 miymiş yani? tRFC tam sayı şartı çok yok gerçi, ben 90-60 ns kullanıyorum.

Yok -50 co'dan ziyade direkt tRFC yemiyor hocam. -45 ile de denedim fakat nafile şu an nitro 1-2-1 başlattım VT3.