R7 7700 Per Core PBO Sonuçları

Kesinlikle yapılabilir, ben 1.77'de 6400 C26-37-37 kullanıyorum. 1.55-1.65 aralığı zorlasın ama aktif soğutması yok. Zaten vaktiyle konu açmış ama gözümden kaçmış, görmemişim. Çok etiketleyen olunca bazen araya kaynıyor. Diğer arkadaşların yönlendirmesi ile ancak bu kadar olmuş. Ben uğraştın mı 50 sayfa sürüyor konu, geçen biri 100'e varıyordu. Zor durdurduk. 1 DPC avantajı var elbet ama Ryznen 7000'de şu ARd, tCK gibi ayarların olmaması soğutuyor biraz. 6400-2233 zorlarsa bence kullanabilir. CL28-38-38 açar en kötü 1.55-1.6 civarına diye düşünüyorum. tREFI 65 isterse aktif soğutma gerekecek.

@Strider0628 konusuna ayrıca ilettim. Gear kapatsa muhtemelen 35-35 PHY eşitlenecek, şu anda 34-36 olmalı. ARd yok sizde maalesef.

@babe1337 @Strider0628 Nitro menüsünden Active Memory Timings, SPD timings, tRCD CTRL'den tRCDWR 16 girip deneyin. Boot ederse WR 16 kullanırsınız. Bu menü eskiden aktifti, sonrasında bilinçli olarak kapattılar sanırım. En son Boot sorunu vardı.

Son düzenleme:
Jonsbo ile uğraşıp beklemeye hiç gerek bile yok 1 tane 120mm yi ekran kartı üstüne koysun yeterde artar 1300-1500 RPM'de. Şu çip bende olsa kesin yapardım. Benimki 6400 bootluyor ama çok uğraştıracak gibiydi özellikle benim istediğim timing ve ayarlarda o yüzden vazgeçtim. Bu çiple kesin 6400 yapar dediğiniz gibi 1.55 ile 6400 28-38-38 kafi olur gibi GDM kapalı, fan gelene kadar 50k kalır tREFi. PDM - MCR kapatır yeter. Bir ihtimalle onun çipi 6400'de 1-2-1 hatta 1-2-0 bile yapabilir 1DPC yardımı ile.

Ama haklısınız sizde burdan insanlara yardımcı olmak 50-100 sayfa konunun uzamasına ve fazla zaman harcanmasına sebep oluyor. Zaten ufak bi ara vereceğinizi söylemiştiniz

Bir kaç gün önce 10 hex (16 Dec) ile denedim ama sanki bootta sıkıntı yaratmıştı diye hatırlıyorum.

Bir kaç gün önce 10 hex (16 Dec) ile denedim ama sanki bootta sıkıntı yaratmıştı diye hatırlıyorum.

Muhtemelen bilinçli kapattılar, Ryzen 7000'e desteği tamamen kesecekler belli ki. Bu tarz ince ayarların hiçbiri aktif değil şu anda. Birkaç yıl önce 7800X3D kullanırken bu menüler aktifti, sonradan silindi. PMU, ARd vs. yine yoktu ama tRCDWR en azından veriliyordu Hex olarak. Şu anda Boot etmiyor, ASUS'ta da denemek lazım. Active Memory timings kısmından belki tek tek timing'leri oradan girmek gerekebilir, o zaman Boot edebilir.

Valla az çok benim IMC - RAM - MOBO 3 lüsüne hakimsiniz, ben Zen6 çıkana kadar büyük ihtimalle OC orucuna giricem artık yüzüne bakmak istemiyorum Ryzen 7000 in ve 4 DIMM boardın. Tabi eğer bi şekilde şirketten v-color A die alırsam o zaman B850M Force'umu alır size bir dürtme atarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…