R7 7700 & RTX 4070 sistemin BIOS ayarları nasıl olmalı?

Kaan1980

Gelişen
Selamlar,

Yeni sistem topladım, aşağıdaki donanımı kullanıyorum:
  • Ryzen 7 7700
  • MSI B650M Gaming Plus Wi-Fi
  • 32GB DDR5 6400 MHz
  • 360mm sıvı soğutma
  • RTX 4070
  • 360Hz monitör

Kullanım:

CS2, GTA 6, God of War gibi oyunlar + yazılım geliştirme (VS Code, Docker vs). Yayın/render yok. Arka planda YouTube açık olur.

Sorularım:

1. Temiz Windows 11 kurulumu yapmalı mıyım?
  2. BIOS’ta sadece EXPO açacağım, başka hangi ayarları yapmalıyım?
  3. Performans + stabilite için başka neler önerirsiniz?

Desteklerinizi bekliyorum

Hocam RAM'ler için XMP açmanız bilgisayarın hızlı açılması içinde isteğe bağlı Fastboot'u açın gerisi önemli değil.
GTA 5 demek istediniz sanırım.
Temiz windows sorusunda eğer sitem yeniyse gerek yok zaten onlar temiz kurulum yaparak veriyor.

Edit: Ekteki video da yardımcı olacaktır.

Son düzenleme:

Sistem yükselttiğim için içindeki Windows 11 eski biraz ama performans etkilemesi olmayacaksa aşırı tekrar kurmaya gerek yok. Bir de işlemci kaldı bir o da yarın geliyor bakalım geldikten sonra dediklerini yapacağım.

Reis BIOS'ta ne ayarı değişirsem değişeyim bilgisayar açılırken bir süre EZ Debug LED'de DRAM sarı yanıyor bazen de kırmızı CPU yanıyor aç kapa yaparak ardından düzeltiyorum ama sistem çok kararsız geldi gözüme sistemde parça yükseltmiştim sadece anakart RAM işlemci kalan her şey zaten vardı böyle bir yavaş gibi sistem açılışta sürekli pinimi sıfırlamamı istiyor doğrulanamadığı için ne yapmalıyım.

Son düzenleme:

• USB belleğiniz FAT32 halinde olacak şekilde, BIOS'u sıfırlayın ardından son sürüm BIOS atın tekrar daha sonra hiçbir ayar yapmadan,
  • RAM slotlarını değiştirin, RAM'lerinizi tek takın çalıştırın hata verecek mi bakın.
  • Hata vermezse XMP/EXPO ayarı açık halde (sisteminizin verdiği en yüksek hız ile üstüne çıkmadan yani 6400MHz) tekrar ikinci yazdığımı yapın. Memory context restore seçeneğini açmayın hocam sistemleri kararsız hale getirebiliyor.
Tüm bunlardan sonra ne olur ne olmaz diye SSD ve RAM testi yapın sonucunu atın hocam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…