Cedrina300mg
Çalışkan
Şunu sormak istedim en başta en verimli oranların 6000 mhz olduğu söylemiştiniz. Şimdi ben bu listeye bakarak oradan test edilmiş bi 7200 mhz ram alsam yine de sorun yaşama riskim var mıİşin içinde AMD olunca en iyi tavsiyem satın almayı düşündüğün RAM'in kodu bulunur. O kodu kopyala ve alacağın anakartın sitesinde uyumlu bellek (RAM) listeleri bulunur. O listede arama motoru gibi bir yer vadır. RAM kodunu oraya yapıştır ve arat. Sonuç çıkarsa o RAM o anakartta test edilmiş demektir. Ha benim şu anki RAM'ler anakartı değiştirdiğim için mevcut anakartın uyum listesinde yoktu ama sorunsuz kullanıyorum. Gözüme çarpan diğer husus Corsair DDR5 RAM'lerle sorun yaşayan kişiler görmem forumlarda. Mümkünse Corsair RAM'lerden uzak dur derim. Kişisel görüşlerim bu yönde.
Senin anakart RAM listesi Memory QVL diye geçiyor ama arama kısmı yok gibi:
![]()
ASRock B850M Pro RS
Supports AMD Socket AM5 Ryzen™ 9000, 8000 and 7000 Series Processors; 8+2+1 Phase Power Design, Dr.MOS for VCore+SOC+MISC; 4 x DDR5 DIMMs, Supports Dual Channel, up to 8000+ (OC); 1 PCIe 5.0 x16, 1 PCIe 4.0 x4, 1 M.2 Key E for WiFi; Graphics Output Options: 1 HDMI, 1 DisplayPort; Realtek ALC897...www.asrock.com
Tam tersi de yapılabilir. Bu listedeki RAM kodunu akakçe veya cimri üzerinden arat. Çıkan sonuçlardan gözüne kestirdiğini al. Dikkat et bu aramalarda sonuç çıkmayınca benzer kodlu olanlar önerilebilir.