Crnooki

Çalışkan
Herkese iyi Sosyaller. Bugün sıkça karşılaştığım bir problemi çözemediğim için yazıyorum bu konuyu. Sabah bilgisayarımı açtım, bu sırada Riot işlemcisi arka planda açılıyor bildiğiniz üzere. Bilgisayarım direkt dondu, hiçbir kısayol komutu dahi dinlemedi. Farenin sol tuşuna bastığımda kulaklıktan 2 kısa "dıt dıt" sesi geliyordu her bastığımda ama ekranda hiçbir şey yok. Mecbur açma kapama düğmesinden kapatıp açtım. Sistem arıza vs. dedi, F1 ile başlattım bilgisayarı 2-3 reset derken düzeldi.

Şimdi diyeceksiniz ki "Niye Riot Client'i suçladın?", gün içinde oyundayken 2 dakika alt tabaka atayım dedim yine aynı şey, dondu PC. Reset attım mecbur kasadan. En son akşam açtım 1 oyun attım her şey güzel. Kapadım oyunu alt+F4 ile, ne göreyim, PC dondu yine. Hiçbir komutu algılamıyor. Zaten oyunu kapatınca masaüstünde bir bildirim vardı, fotosu ektedir. Donanımsal bir problem olduğunu sanmıyorum ama şu "dıt dıt" sesi kafamı karıştırıyor. Yardımlarınızı rica eder iyi Sosyaller dilerim.

Sistemim:
  • R7 7700
  • RX 7800 XT
  • 32 GB DDR5 6000 MHz (EXPO1 modu aktif.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran görüntüsünü göremiyorum. Kartınızı Furmark ile test etmeniz mümkün mü?

Vanguard'dan dolayıdır büyük ihtimalle. Aynı sorun bende de oluyor bazen, bilgisayar tepki vermiyor ama Discord'daki arkadaşlarımın sesini falan duyuyorum sorunsuz. 15-20 sanıye sonra kendıne geliyor.

Bende kesinlikle kendine gelmiyor. Kalıyor öylece.

Ekran görüntüsünü göremiyorum. Kartınızı Furmark ile test etmeniz mümkün mü?

Bugün deneyeceğim. Yazacağım sonucu.

Selam herkese tekrardan. Donanım hızlandırmalı GPU zamanlamasını kapattım. Yani önerilenler arasında en çok bunu gördüm ve hata yok gibi şu anlık. Yani Valorant bozuk :hehehe:. Funmarkt ise şu an 4. dakikasında sanırım sıcaklık değerlerinde hiçbir problem yok ama bir süre daha çalışmasını izleyeceğim.

15. Dakika güncellemesi. Daha fazla gerek yok sanırım.

Şu an ise bilgisayarı açıyorum. Herhangi bir klasörü açıyorum bilgisayar donuyor. Sadece klasörü açsam bile ama diğer her şey çalışıyordu o an. Arka plan uygulamaları vs vs. ama klasör açtığım an dönme işareti yaptı mouse imleci. Açılmadı 2-3 kere daha açmayı denedim. En son tamamen dondu. Neden yapar bunu kafayı yiyeceğim az kaldı.

Yardımlarınızı rica ederim.

Sistemim:
  • R7 7700.
  • RX 7800 XT.
  • 32 GB DDR5 6000 MHz (EXPO1 modu aktif.)

Dosya Ekleri

• 20241105_213836.webp
    20241105_213836.webp
    1.022 KB · Görüntüleme: 60
  • 20241105_215025.webp
    20241105_215025.webp
    333,9 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleyen: Moderatör: