Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

anilx

Yetkin
ASUS A620M-E anakartım var ve PBO'da curve optimizer seçeneği yok. Hem performans kaybetmeden aynı anda undervolt ve overclock nasıl yaparım? Ryzen Master olmaz, kernel değil. Restart gibi şeylerde bozulup ayarlar silinebilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
O olmadan da sağlıklı bir undervolt yapılamıyor maalesef, elle gerilim ayarlamak çoğunlukla fayda etmiyor. PBO'nun birden fazla özelliği var, sizde ise en temel özelliği olan gerektiğinde biraz daha agresif frekans ayarlamasıyla biraz daha performans kazanmak bulunuyor.

O olmadan da sağlıklı bir undervolt yapılamıyor maalesef, elle gerilim ayarlamak çoğunlukla fayda etmiyor. PBO'nun birden fazla özelliği var, sizde ise en temel özelliği olan gerektiğinde biraz daha agresif frekans ayarlamasıyla biraz daha performans kazanmak bulunuyor.
fakat ben çözüm istiyorum, o ayarı açamaz mıyız

İşe yaramaz. Şayet istediğiniz ayarlar anakart desteklemediği için Ryzen Master'da da göremeyeceksiniz.
Teşekkürler, bütün cevaplarımı buldum fakat internetten ne kadar araştırsam da hep bilgi kirliliği ve yanlış bilgiyle kaynıyor; bir kişi de çıkıp "anakart desteklemiyor" demiyor, direkt "sil tekrar yükle", "yok format at", "sürücü güncelle" gibi işe yaramayan bilgiler söylüyor.

İşe yaramaz. Şayet istediğiniz ayarlar anakart desteklemediği için Ryzen Master'da da göremeyeceksiniz.
Hocam bir sorum daha olacak, Eco mod diye bir şey var BIOS'ta ve internetteki testlerde oyunlarda stok performansa göre bile 3-4 FPS fark atarak sıcaklıkları 10 derece düşürüyor. Undervolt ve PBO ikilisinden farkı nedir? @Cruslan

Son düzenleyen: Moderatör:
Işlemcinin frekansı yükseldikçe verimliliği azalır. ECO moda alınca güç sınırlanır yani güç tüketimi düştüğünden sıcaklık azalır.

Performans kaybı olmamasının sebebi ise oyunların gecikmeye duyarlı olmasıdır. ECO mod gecikmeden ziyade salt performansı olumsuz etker. Salt performans çoğu oyunda yeterlidir ECO moda alsanız bile. Gecikme belirleyici faktör olduğu için performans kaybınız çok az olur.

CP2077 gibi güncel veya optimizasyonu sorunlu oyunlarda işlemciyi daha fazla kullandığından onlarda performans kaybı daha fazla olabilir.