lenora

Gelişen
Arkadaşlar selam, herkese kolay gelsin. 7700X kullanıyorum Reddit'te gördüğüm üzere Peerless Assasins 120 SE kullanmama rağmen undervoltsuz 95 dereceye çıkıyor. PBO ile 95 w, 600 A, 1200 A, ve 89 dereceye sabitleyip -30 curve verdim. Frekansı arttırmadım. şu an 89 dereceyi görüyor. Undervolt ile. Ne yapmalıyım?MX6 termal macun kullandım. Her şeyi yerinde. doğru taktım. 7700X'in ısınma sorunu var biliyorum, ancak undervolt ile bile bu dereceye geliyor halen. Soğutucu yetersiz mi bu durum için? Ne yapmalıyım yeni 280mm Liquid Cooler alsam çözülür mü?

Cevap verirseniz çok sevinirim...

Son düzenleyen: Moderatör:
Soğutucunun yetersizliğinden kaynaklanmıyor. Bence montaj veya uygulama hatası var. Çok emin şekilde her şey doğru deseniz de farklı bir ihtimal göremiyorum. Soğutucu fanlarının yükteki çalışma hızını kontrol edip paylaşır mısınız?

7700X ısınan bir işlemci ancak o kadar da değil. Yani kronik bir ısınma problemi yok. Prime95 Small FFTs maximum power/heat işkence testinde 145W güç çekerken 80 derecenin altında seyrediyorum. (DeepCool LS720)

Hava soğutma da olsa bu değerler normal değil. Hele ki Undervolt varken. MX'lerde çok sahte mal oluyor. Onlara denk gelmiş olabilirsin ki hatırladığım kadarı ile MX4 daha iyiydi diğer 5 ve 6 serisinden. İstersen bi Noctua NT-H1 ile tekrardan macunla ve montajına dikkat ederek topla.

1756381396260.webp

Normal değil. Muhtemelen ya montajınızda bir sorun var ya da macunda. İşlemciyle soğutucunun arasındaki temas yerinde bulunan etiketi çıkarttınız mı?

Merhabalar destekte bulunan herkese teşekkür ederim ancak kurulumu 3 kez tekrarladım. mx4'üm de vardı onu da denedim mx6 ile de denedim. fanlarımı birazcık aşağı indirdim yüksekte tutmuşum. Bunu yaptıktan sonra max CPU burner ile 81 derece gördüm Cinebench ile 75 derece gördüm 95w undervolt ve -30 curve ile. Bunu nasıl çözerim? Bu arada merak edenler için, UNDERVOLT olmadan 19900 dı.
CINEBENCH SCORE : 19650 şu an undervoltlu. ve 75 derece.

Merhabalar destekte bulunan herkese teşekkür ederim ancak kurulumu 3 kez tekrarladım. mx4'üm de vardı onu da denedim mx6 ile de denedim. fanlarımı birazcık aşağı indirdim yüksekte tutmuşum. Bunu yaptıktan sonra max CPU burner ile 81 derece gördüm Cinebench ile 75 derece gördüm 95w undervolt ve -30 curve ile. Bunu nasıl çözerim? Bu arada merak edenler için, UNDERVOLT olmadan 19900 dı.
CINEBENCH SCORE : 19650 şu an undervoltlu. ve 75 derece.
75 derece iyi. Undervolt kaynaklı stutter veya stabilite sorunu yoksa bu şekilde kullanmaya devam edin.

çok teşekkürler yardımınız için... peki 19700 iyi stabil mi bu işlemci için? STUTTER gözlemlemiyorum hiç, formattan önce 65 watta çalıştırıyordum ondan stutter yapıyormuş, şu an 3070 ile yüksek ayarda 120 FPS alıyorum Fortnite'de bu değerler tamam mıdır sizce? Tam performansımı almak istiyorum da..

çok teşekkürler yardımınız için... peki 19700 iyi stabil mi bu işlemci için? STUTTER gözlemlemiyorum hiç, formattan önce 65 watta çalıştırıyordum ondan stutter yapıyormuş, şu an 3070 ile yüksek ayarda 120 FPS alıyorum Fortnite'de bu değerler tamam mıdır sizce? Tam performansımı almak istiyorum da..
19700 gayet iyi. Fortnite kısmını oynamadığım için bilemeyeceğim fakat skora göre iyi performans alıyorsunuz.