Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Merhaba. Windows 11 son sürümünü kendi sitesinden indirip kurduktan sonra AMD ekran kartı sürücüsünü, Steam'i ve 2/3 tane oyunu kuruyorum. Bu ana kadar bir sorun yok.

Ancak bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra uygulamalar açılmıyor.

Windows 11'in daha önce indirip yüklediğim sürümü (Version 22H2) dahil olmak üzere denedim, yine aynı sorunu yaşıyorum.

Sistem Bilgileri:

• İşlemci: AMD Ryzen 7 7700X
  • Ekran Kartı: AMD Radeon RX 7900 XT

Merhaba. Windows 11 son sürümünü kendi sitesinden indirip kurduktan sonra AMD ekran kartı sürücüsünü, Steam'i ve 2/3 tane oyunu kuruyorum. Bu ana kadar bir sorun yok.

Windows 11'in daha önce indirip yüklediğim sürümü (Version 22H2) dahil olmak üzere denedim, yine aynı sorunu yaşıyorum.

Sistem Bilgileri:

Yeniden temiz kurulum yaptım ve sadece AMD ekran kartı sürücüsünü yükledim. Bilgisayarı 4 kez yeniden başlattım bir sorun yaşamadım.

Daha sonra Steam yükledim ve bilgisayarı yeniden başlattım. Aynı sorunu yaşıyorum. Uygulamalar vs. tepki vermiyor. Steam kurulum dosyasını kendi sitesinden indiriyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Steam'in sitesinden güncel sürümü değil de, Daha eskiden arkadaşımın indirdiği kurulum dosyasını kullanarak uygulamayı yükledim. Sorun bu şekilde çözüldü.

Sistem Bilgileri:

Yeniden temiz kurulum yaptım ve sadece AMD ekran kartı sürücüsünü yükledim. Bilgisayarı 4 kez yeniden başlattım bir sorun yaşamadım.

Daha sonra Steam yükledim ve bilgisayarı yeniden başlattım. Aynı sorunu yaşıyorum. Uygulamalar vs. tepki vermiyor. Steam kurulum dosyasını kendi sitesinden indiriyorum. Bu sorunu nasıl çözebilirim?

Steam'in sitesinden güncel sürümü değil de, Daha eskiden arkadaşımın indirdiği kurulum dosyasını kullanarak uygulamayı yükledim. Sorun bu şekilde çözüldü.

- Windows 11 üzerinde uygulamaların açılmaması sorunu, genellikle yazılım uyumsuzlukları veya sürücü sorunları ile ilgilidir. Temiz kurulumdan sonra sorun yaşanmıyorsa, bu muhtemelen bir yazılımla ilgili olabilir.

- Sorunun çözümü için şu adımları takip edebilirsiniz:

1. Sürücü Güncellemelerini Kontrol Et:
- AMD Radeon RX 7900 XT için en güncel sürücüleri AMD’nin resmi sitesinden indirin.
- Donanım yöneticisinden (Device Manager) ekran kartı sürücüsünü kontrol edin ve güncellemeleri yapın.

2. Steam'i Kaldırın:
- Başlat menüsünden "Uygulamalar ve Özellikler" kısmından Steam'i tamamen kaldırın.

3. Güncel Sürüm İndirin:
- Steam'in resmi web sitesinden en son sürümünü indirin. Eski sürüm kullanmamak için bu adımı yalnızca resmi kaynaktan yapın.

4. Uygulamaları Tek Tek Yükleyin:
- Öncelikle sadece Steam’i yükleyin ve bilgisayarı yeniden başlatarak kontrol edin.
- Eğer sorun yoksa, diğer uygulamaları birer birer yükleyerek hangi uygulamanın soruna neden olduğunu tespit edebilirsiniz.

5. Güvenlik Yazılımlarını Kontrol Edin:
- Yüklediğiniz güvenlik veya antivirüs yazılımlarının güncel olduğundan emin olun.
- Geçici olarak güvenlik yazılımınızı devre dışı bırakın ve uygulamaları test edin.

6. Yeniden Başlatma Seçeneklerini Gözden Geçirin:
- Windows Ayarları > Güncelleme ve Güvenlik > Kurtarma sekmesinden "Gelişmiş başlangıç" seçeneğiyle başlatma seçeneklerinizi kontrol edin.
- Güvenli Modda başlatmayı deneyin ve uygulamaları açıp açamayacağınızı kontrol edin.

7. Sistem Dosyalarını Onarın:
- Komut İstemi'ni yönetici olarak açın ve şu komutu girin:
Kod:
     sfc /scannow
- Bu işlem sistem dosyalarını tarayıp onarmaya çalışacaktır.

8. Eğer Sorununuz Çözülmezse:
- Sorunun devam etmesi durumunda detaylı daha fazla bilgi veya başka bir ayar için yeniden denemeler yapabiliriz.

Bu adımları takip ederek sorununuzu çözebilirsiniz. Herhangi bir adımda sorun yaşarsanız, daha fazla detay vermekten çekinmeyin.