R7 7700X & RTX 4070 Ti sisteme yükseltme önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan berat_01
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 13
  • Görüntüleme Görüntüleme 179

Şu anda kullandığım monitörde ışık sızıntısı var çok sorun değil bende yine ayrı bir konu kullanılabilir önerim diğer önerilerinize çok teşekkür ederim.

Monitör harici sizin sisteme hiçbir şey almaya gerek yok, paranız boşa gider, benden demesi. X3D tamamen popüler kültür, manuel ayarlama yapacaksınız. R7 7700X bellek kontrolcüsü yeterliyse denk performans yakalarsınız. X3D işlemcisi manuel ayar sevmeyen ve tak çalıştır kullanan kesime hitap ediyor. BIOS ile hiç işiniz yoksa R7 9850X3D almanız lazım hatta. BIOS'tan optimizasyon ayarları yapın, işletim sistemini Debloat edin. Oyunlardaki stabil deneyimi ancak o şekilde elde edersiniz. Parça upgrade sizin sisteme mantıksız. RAM'ler Hynix zaten, 6000 CL32.

R7 7700X 8 çekirdek işlemci, tek CCD 8 çekirdek bir başka işlemciye upgrade etmek saçma olur, R5 7600X olsa işler değişebilirdi.

Teşekkür ederim o işlemcilerde kullanım amacıma çok fazla yani sadece arada oyun oynuyorum diye gidipde o kadar para vereye gerek yok bence de.

Teşekkür ederim o işlemcilerde kullanım amacıma çok fazla yani sadece arada oyun oynuyorum diye gidipde o kadar para vereye gerek yok bence de.

Dediğim gibi Hynix modülleriniz var, diğer arkadaşlar gibi X3D gözetmeksizin ayar girmeniz lazım. 1440p'de denk performans alırsın, rekabetçi oyunlarda etkisi hissediliyor. 8 çekirdek işlemciden tek CCD bir başka 8 çekirdeğe geçilmez, mantık dışı. R7 9700X'ten de R7 7800X3D geçilmez mesela, manuel tuning işlemi yapman lazım performans artırmak istiyorsan. 6 çekirdekten 8 çekirdeğe belki geçilebilirdi sende ama elindeki işlemci yeterli.

Şu an ben 7800X3D ve 4070Ti Süper kullanıyorum ve 7600X'den geçtim 7800X3D'ye. 7700X'den de 7800X3D ya da 9800X3D'ye geçsen ciddi bir artış yaşarsın 2K özelinde. 1080p'de dedikleri gibi çok bir fark olmaz.

Bir de bu cümleyi tam anlamadım. 1080p'de 1440p'den daha mı az fark oluyor denilmek istenmiş yani.

8 çekirdekten bir başka 8 çekirdeğe geçersen fark olmaz denildiği kadar, zaten 1080p oyuncusu olduğunu sanmıyorum. 1440p'de fark az, FPS rekabetçi oyunlarda fark var. Onu da manuel ayar girerek tolere ediyorsun, gözle göremezsin aradaki farkı yani. Para kaybı olur. OLED monitöre yatırım yapın onun yerine, daha mantıklı. @berat_01

Para harcanaksa bu sistemlerde çevre bileşenlerine ve OLED'e harcanmalı, diğer türlü israf olur.

Mini LED ya da OLED deneyim edin, IPS ve VA paneller çok hitap etmiyor bu sistemlere.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…