Çözüldü R7 7700X & RX580 kurulumda kernel panic

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan MerdoJR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 4
  • Görüntüleme Görüntüleme 126
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

MerdoJR

Becerikli

Hocam merhaba,
Ben kurmayı deniyorum ama burada takılıyor. Başka bir EFI kullanıp burayı geçtim ama PC devamlı kendini yeniden başlattı. NVIDIA kartımı çıkarttım sadece RX580 takılı şu anda. CSM kapatamıyorum çünkü UEFI ile boot edemiyorum. Sadece CSM ile boot edebiliyorum. 2 görseldeki de farklı EFI'ler ama bir türlü kurulum aşamasına gelemedim. Ryzen 7 7700X için bir EFI var mı? Anakartım MSI B650.

Dosya Ekleri

• IMG_9176CD54-0869-4EB7-8111-94C57C957EBE.webp
    83,7 KB · Görüntüleme: 68
  • IMG_3A3B20B8-B4A2-49F0-BA07-4D83DF6F4953.webp
    214,1 KB · Görüntüleme: 67
Çözüm
Sorunu EFI değiştirerek mi çözdün? Benzer sistem ile aynı hatayı alan olursa çözümünü paylaşman hoş olur.

Evet EFI değiştirerek ve birkaç ayarak yaparak çözdüm. EFI dosyasını yeni bir konu açıp paylaşacağım.
CSM kapatınca boot edebiliyor olman lazım aslında. Şu an kullandığın EFI'yi paylaşır mısın? 7xxx serisinde gelen BIOS güncellemesi ile manuel ACPI gerektiren sistemler vardı fakat B650 için durumu bilmiyorum. Bir de hangi sürümü test ediyorsun?

Hocam yeni bir konu açacağım. Sistemi kurdum bazı sorunlar var maddeler halinde açıklayacağım şimdi yeni konuda.

Sorunu EFI değiştirerek mi çözdün? Benzer sistem ile aynı hatayı alan olursa çözümünü paylaşman hoş olur.

Evet EFI değiştirerek ve birkaç ayarak yaparak çözdüm. EFI dosyasını yeni bir konu açıp paylaşacağım.

Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…