anilx

Yetkin
Arkadaşlar ekran kartım yok. Sipariş edene kadar entegre grafik kullanacaktım. Mouse klavyeye ışık geliyor fanlar çalışıyor anakartta arıza ışığı yanmıyor fakat görüntü gelmiyor. Anakarta takılı HDMI, ne yapmalıyım? Ve işlemciyi izoproil alkol ile temizledim diş fırçası ile peçete ile kuruladım 10dk da bekledim.

Keşke yarım yamalak bilgi vermeseniz bizde olayı anlasak, sistemi yeni topladınız sanıyorum, PSU'yu kapatın BIOS pilini söküp tekrar takın açın sistemi.

@anilx

Olmadı

Keşke yarım yamalak bilgi vermeseniz bizde olayı anlasak, sistemi yeni topladınız sanıyorum, PSU'yu kapatın BIOS pilini söküp tekrar takın açın sistemi.

@anilx
Yaptım bios sıfırlandı, nasıl sıfırlandığını anladın dicekseniz pc kapalıyken usbden şarj vermeyi kapatmıştım kapalıykrn ışık veriyor kulaklığa, dediğinizi yaptım olmadı klavyenin ışığı yanmıyor fakat mouse ve kulaklık yanıyor

Sorunu şu an anlamak zor, farklı HDMI kablosu ile denemek lazım.
Macbooka görüntü veriyor, fakat benim bildiğim g serilerinde dahili gpu aktif olur x te olmaz ama x te de açanlar var mış pc'yi ekran kartını çıkartıp sattım yenisi gelene kadar idare eder diye taktım fakat ondan önce %99.9 saflıktaki izopropil alkolle temizleyip kaba üstü kuruladım 10dk bekledim acaba 10dk beklemem yetmedi ve kısa devre mi yaptı acaba?

gerçi kısa devre yapsa power led yanıp sönerdi bir sıkıntı yok diyor

Fakat ondan önce %99.9 saflıktaki izopropil alkolle temizleyip kaba üstü kuruladım 10dk bekledim acaba 10dk beklemem yetmedi ve kısa devre mi yaptı acaba?

IPA uçar gider hemen, başka kablo varsa onunla deneyin.

O işlemcide dahili GPU var, görüntü vermesi gerekiyor.

Deneyeceğim fakat %90 işe yaramayacak az önce monitöre o hdmi ile macbooku bağladım sorunsuz görüntü verdi.

O işlemcide dahili GPU var, görüntü vermesi gerekiyor.
Hocam tam hatırlamıyorum fakat aldığım zaman igpu açıktı fakat bios resetleyince ya da işlemci sökünce ram sökünce bios resetlenince igpu gidiyordu görev yöneticisinden gpu 0 olarak görüyordum

AM5 anakartlarda iGPU varsayılan olarak açık geliyor, kapatsanız bile BIOS sıfırlayınca açılır.

Kablo birinde çalışıp diğerinde çalışmayabiliyor, başıma geldi.