Amacı soketi ve işlemciyi güvene almak, sıcaklık düşüşü vesaire ama Intel'de daha etkili, AMD'ye etkisi sıfıra yakın, takılırken dikkatli takıldıysa, baskı iyi ayarlandıysa problem yok, diğer türlü RAM training hatalarına, boot failure gibi şeylere sebep oluyor, kararsızlık yaratıyor bir nevi. Sende bu tarz sorunlar yapmadıysa kalabilir, çok sorun olmaz. Söküp takması da dert bir parça.

AM5'te genel olarak tavsiye edilmez yani Ryzen 7000-9000'de, sadece Intel LGA 1700'de faydalı.

Bir sıkıntı görmedim bugüne kadar, kalsın o zaman. İleride PC'yi götürürsem macun degişimi için, değiştiririm eskisiyle.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir sıkıntı görmedim bugüne kadar, kalsın o zaman. İleride PC'yi götürürsem macun degişimi için, değiştiririm eskisiyle.

Sıkıntı yoksa hep kalabilir ama orijinal kendi frame taktırman daha iyi olabilir ancak dikkatli yapılması gereken bir işlem. AM5 soket pinleri hassas olduğu için bent olabiliyor. Yamulursa birkaçı, o daha da problem. Düzeltilemiyorsa sonrasında soket değişimine gidilmesi lazım. Bent pin durumlarında garanti dışı kalıyor, ücreti mukabilinde hizmet verirler.

@stinghardyzz Macun yerine bunu uygulattır. PTM uygulanıyor artık çıplak dielara, GPU die gibi. IHS üzerine de uygun. Macun yerine bu padi uyguluyorsun, macun derdi ortadan kalkıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıkıntı yoksa hep kalabilir ama orijinal kendi frame taktırman daha iyi olabilir ancak dikkatli yapılması gereken bir işlem. AM5 soket pinleri hassas olduğu için bent olabiliyor. Yamulursa birkaçı, o daha da problem. Düzeltilemiyorsa sonrasında soket değişimine gidilmesi lazım. Bent pin durumlarında garanti dışı kalıyor, ücreti mukabilinde hizmet verirler.

@stinghardyzz Macun yerine bunu uygulattır. PTM uygulanıyor artık çıplak dielara, GPU die gibi. IHS üzerine de uygun. Macun yerine bu padi uyguluyorsun, macun derdi ortadan kalkıyor.
Bundan alırım o zaman.

Ayarlar doğru mu? Başlatayım mı testi? Doğru mu yaptım bilmiyorum ama ben testi başlattım devam ediyor şu an bakarsın sen de. Bitiyor test. Test bitti.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3,1 MB · Görüntüleme: 25
  • image.webp
    image.webp
    3 MB · Görüntüleme: 31
  • image.webp
    image.webp
    2,5 MB · Görüntüleme: 25
  • image.webp
    image.webp