crystallreed

Uzman
Merhabalar,

Sistemde anakart değişikliğine gittim, ASRock B650M PG Riptide vardı, MSI MAG X670E Tomahawk WiFi anakarta geçtim.
Değiştirmeden önce boşta 35-45 arası sıcaklıklardı diye hatırlıyorum, şu an 50-55 arası oynuyor. O zaman ilk kullandığım termal macun değil de bilgisayarcının kendi (markasını bilmiyorum sormadım) termal macununu kullandık. Format attık ve W11 olarak Windows'u güncelledik. Bir de emin değilim ama kasa sanki daha bir sesli (fan) çalışıyor gibi geliyor bana, boştayken duyuyorum, önceden sadece CW daha fazla geliyordu ama şu an hava mı diyeyim fan mı bir ses var.

Cinebench R24 testlerinde maksimum 80 derece oldu, haricinde oyun deneyimleyemedim ama bu akşam denemeyi düşünüyorum.

Görünürde sizce bir problem var mı?

Sistem:
  • İşlemci: Ryzen 7 78003X3D
  • Ekran kartı: NVIDIA RTX 4080 Super
  • Anakart: MSI MAG X670E Tomahawk WiFi
  • RAM: 32 GB Vengeance CL30 6000 MHz XMP
  • SSD: Kingston 1TB
  • Soğutucu: Peerless Assassin 120 SE
  • PSU: Corsair 4000D Airlflow + 850W 80+ Gold
  • İşletim sistemi: Windows 11 Pro

Son düzenleyen: Moderatör:
Önemli olan yükteki sıcaklığı yükte 90 dereceleri zorlamıyorsa boşta kaç olduğunun çok bir önemi yok yeni anakartın enerji profili farklı olabilir.

Merhabalar,

Sistemde anakart değişikliğine gittim, ASRock B650M PG Riptide vardı, MSI MAG X670E Tomahawk WiFi anakarta geçtim.
Değiştirmeden önce boşta 35-45 arası sıcaklıklardı diye hatırlıyorum, şu an 50-55 arası oynuyor. O zaman ilk kullandığım termal macun değil de bilgisayarcının kendi (markasını bilmiyorum sormadım) termal macununu kullandık. Format attık ve W11 olarak Windows'u güncelledik. Bir de emin değilim ama kasa sanki daha bir sesli (fan) çalışıyor gibi geliyor bana, boştayken duyuyorum, önceden sadece CW daha fazla geliyordu ama şu an hava mı diyeyim fan mı bir ses var.

Cinebench R24 testlerinde maksimum 80 derece oldu, haricinde oyun deneyimleyemedim ama bu akşam denemeyi düşünüyorum.

Sistem:
  • İşlemci: Ryzen 7 78003X3D
  • Ekran kartı: NVIDIA RTX 4080 Super
  • Anakart: MSI MAG X670E Tomahawk WiFi
  • RAM: 32 GB Vengeance CL30 6000 MHz XMP
  • SSD: Kingston 1TB
  • Soğutucu: Peerless Assassin 120 SE
  • PSU: Corsair 4000D Airlflow + 850W 80+ Gold
  • İşletim sistemi: Windows 11 Pro
Normal tabi takılmayın

Bu havada 50-55 derece normal değil. Kullanılan termal macun kalitesiz olabilir veya iyi yayılmamış olabilir. Bana soracak olursan asıl sorun işlemci soğutucusunun vidaları tam sıkılmamış olması olabilir. Muhtemelen CPU üzerine oturan soğutucuyu iyi sıkıştırmadınız.

Bu havada 50-55 derece normal değil. Kullanılan termal macun kalitesiz olabilir veya iyi yayılmamış olabilir. Bana soracak olursan asıl sorun işlemci soğutucusunun vidaları tam sıkılmamış olması olabilir. Muhtemelen CPU üzerine oturan soğutucuyu iyi sıkıştırmadınız.

Yorumlarınız için teşekkürler, genel bir inceleme yapacağım dediğiniz gibi bazı değerler referans olacaktır onun haricinde seninde yorumuna katılıyorum tanıdığım bir PC teknisyeni ile yaptık yaptığı işe güvendiğim için bakmadım o andada araç çekmem gerekti azda sürmüş olabilir tam da sıkmamış olabilir bir kontrol etmeye çalışacağım anladığım kadarıyla.

Merhaba,

Sistemde anakart değişikliğine gittim, ASRock B650M PG Riptide vardı, MSI MAG X670E Tomahawk Wi-Fi anakarta geçtim.
Değiştirmeden önce boşta 35-45 arası sıcaklıklardı diye hatırlıyorum, şu an 50-55 arası oynuyor. O zaman ilk kullandığım termal macun değil de bilgisayarcının kendi (markasını bilmiyorum sormadım) termal macununu kullandık. Format attık ve Windows 11 olarak Windows'u güncelledik. Bir de emin değilim ama kasa sanki daha bir sesli (fan) çalışıyor gibi geliyor bana, boştayken duyuyorum, önceden sadece CW daha fazla geliyordu ama şu an hava mı diyeyim fan mı bir ses var.

Sistem:
  • İşlemci: Ryzen 7 78003X3D.
  • Ekran kartı: NVIDIA RTX 4080 Super.
  • Anakart: MSI MAG X670E Tomahawk Wi-Fi
  • RAM: 32 GB Vengeance CL30 6000 MHz XMP.
  • SSD: Kingston 1TB.
  • Soğutucu: Peerless Assassin 120 SE.
  • PSU: Corsair 4000D Airlflow + 850W 80+ Gold.
  • İşletim sistemi: Windows 11 Pro.

İşlemci Ryzen: 7800X3D.
Ekran kartı: TUF 4070 s
Anakart: ROG B650-A
RAM: 2x32 G.Skill 6000MHz CL30.
SSD: Gen5 1 TB.
Soğutucu: ASUS Ryujin 3 LED panel.
PSU: 1000W ASUS TUF.
İşletim sistemi: Windows 11 Pro.
Soruna gelecek olursak şu an boşta işlemci arka planda her şey kapalı oyun modu: 33 derece sabit.
LoL, PUBG tarzı oyunlarda 40-60 derece maximum. Yorum yapmam gerekirse bir sorun var gibi eğer soğutucu yeterli geliyorsa çünkü bilmiyorum onu. Ama demişsiniz önceden böyle değildi. O halde bir sorun var gibi. Daha önce başıma gelen termal macun kaliteli ve güüzel sürülmüş olacak yoksa sıcaklık oynar garipleşir 2. ise arkadaş yazmış zaten soğutucu tam oturmamış olabilir o şekilde de yüksek sıcaklıklar görürsün.
Şimdi ben sizi asıl LG8245x6-50 Modemim var önceden konu açmışsınız QoS ayarları için rahatsız ettim ve tesadüfen işlemcim de aynı sizinle yardımcı olabilydiysem, hocam QoS ayarlarını siz 100Mbit internetiniz var 70Mbit yapmışsınız. Bende 1000MIBT internet var ben 700Mbit yaptım hızı (700000) Committed rate 1000 yaptım. Alttaki sınıflandırma ayarlarını da sizinle aynı yaptım. Sadece Lan 1 kabloluyla bağlanıyorum PC'ye. Başka cihaz yok modeme yük. Wi-Fi kapalı. Hocam her şeyi uyguluyorum tekrar butterbloat testi yaptığımda yine hiçbir şey değişmemiş gibi eski hızımı 920 000Mbit alıyorum 700 000 Mbit ayarladıgım gibi olması gerekirken. Ayarım faaliyete geçmiyor. Bende sizden yardım istiyorum. 2023'teki konunuzdan buraya geldim buldum sizi teşekkürler. Sormanız gerek test ettirmeniz gereken bir şey varsa da sistemimle ederim sizin için sadece bana yardımcı olun Latency'i 1 yapayım 15-18 cıkıyor. Ve algılıyorum farkı.

Önemli olan yükteki sıcaklığı yükte 90 dereceleri zorlamıyorsa boşta kaç olduğunun çok bir önemi yok yeni anakartın enerji profili farklı olabilir.

Usta selam. LG8245x6-50 modem var. Şu QoS ayarlarını bir yaptırsan bana. Her şeyi eksiksiz yapıyorum işleve geçmiyor ayar. 1000MBIT internetim var sizin 100Mbit demişsiniz, 700 000 yapıyorum hızı, commited rate 1000, siz 70 000 hız commited rate 1000.

Kablolu sadece PC'ye bağlı modem Wi-Fi kapalı. Alttaki ayarları da aynı yapıyorum ama tekrar butterbloat testi yaptığımda 925 000 Mbit çıkıyor yani ayar devreye girmemiş 700 000 Mbit çıkması gerekirken. Latency 1 yerine 15-17 ve farkı hissettiriyor. Yardımcı olursan kralsın. Ta 2023'teki konundan buldum sizi. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör: