demjr

Becerikli
Aydın'da yaşıyorum ve odamda sadece vantilatör var. Sıvı soğutma olarak Arctic Liquid Freezer 3 Pro 420 mm kullanıyorum. Şu an OCCT test yapıyorum ve ortalama 87 derece. Bu normal mi acaba? @Ayhan Dönmez

OCCT testini CPU + RAM olarak ayarladım ve işlemci ortalama 87 derece, RAM ortalama 47 derecede seyrediyor.

Aydın'da yaşıyorum ve odamda sadece vantilatör var. Sıvı soğutma olarak Arctic Liquid Freezer 3 Pro 420 mm kullanıyorum. Şu an OCCT test yapıyorum ve ortalama 87 derece. Bu normal mi acaba? @Ayhan Dönmez

OCCT testini CPU + RAM olarak ayarladım ve işlemci ortalama 87 derece, RAM ortalama 47 derecede seyrediyor.
Görsel atar mısınız? Kaç watt çekiyor işlemci? Soğutucu montajını nasıl yaptınız?

Normal, boşta 50 derece çok normal değil ama. Kasan kaynaklı olabilir ya da Arctic Pro kaynaklı. Ters monte edemiyorsan +5 ekleyebilir.

OCCT 47 ise fena değil ama yine istediğin performansı elde edemezsin OC yapacaksan. Tercih ettiğin kasa çok uygun değil bu tarz işlere bence, aktif soğutma sana şart. VRM fan kurtarmaz. RGB'leri kapatırsan 2-3 derece oradan kısar.

Görsel atar mısınız? Kaç watt çekiyor işlemci? Soğutucu montajını nasıl yaptınız?
Hocam, görsel atamıyorum ama işleöci 122W çekiyor.

O zaman normal bence. Ben boşta 47 zannettim. Yani o işlemci de genelde 40-50 arası gidip gelir benim şahsi deneyimlerime göre. Ama 40-45 derece bandına da çekilebilir gibi Ayhan hocanın dediği gibi.
Daha PBO ayarı yapmadım.

Şu boştaki durumu insanların takıntı etmesini halen anlam veremiyorum arkadaş. Yükteki değerlerine bakılır genel anlam itibariyle sorun var mı yok mu diye, elindeki soğutucu da montaj şekline bağlı olarak da performansı harbi geçerli değişken. 87 derece normal gibi, çok güçlü ve bol bol güç tüketen bir işlemci, beklenir.