Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

kula001

Çalışkan
Merhaba. Bugün stok sorunları bayram arifesi 9 günlük tatil derken can havli ile kendimi Sinerji'ye atıp resimdeki parçaları aldım yükseltmek için. 7800 XT için 11 nesil Intel ağır kalıyordu sanki.

Her neyse kurulumu yaptım boşta bile neredeyse 70 derecelerde geziyor işlemci, oyunlarda 80 derece.

Sıvı soğutucu MSI coreliquit 360 v2.
Kasa: Cooler Master Masterbox TD500 v1.
Ekran kartı: Gigabyte 7800 XT gamıng OC.

Bu sıcaklıklar normal gelmedi bana. Radyatörden şüpheleniyorum abuk sabuk ses çıkarıyor açılırken falan.

Screenshot_20250329_233048_Gallery.webp

Screenshot_20250329_225805_ChatGPT.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Pump soketine takılıydı.
Sıvı soğutma sistemini değiştirdim.
ROG Ryujin III Extreme taktım fanların hepsi otomatikte 60 deredelerde geziyor.
Kanımca eski soğutma ya bozuldu ya da yetersiz kaldı.
Başka bir sistemde deneyeceğim onu.
Sadece pompa üzerindeki fan sesli biraz sanırım bu sıcaklıklar için ödenmesi gereken bir bedel bu da.
Pompada sıkıntı olabilir. Boruların ikisini de elinizle kontrol edin. Birinden sıcak birinden soğuk sıvı geçmesi gerekiyor. Eğer geçiyorsa, montajda hata yapmış olabilirsiniz. Vidaları çok gevşek bırakmış olabilirsiniz. Vidaları, tekrar dönmeyinceye kadar sıkın. Fakat çok fazla kuvvet uygulamadan yapın, eğer çok sıkarsanız bu seferde sistem boot olmayacaktır.
En temiz yöntem, tekrar dönmeyene kadar sıkıp, yarım/tam tur gevşetmektir.
Son olarak,hangi macunu kullandınız ?

Elimde bu vardı.
Pek ihtimal vermiyorum yanlış montaja AM5 sadece 2 parça ile montaj yapılıyor çok düşük yeterince de sıkı oluyor.
İşlemci kafasındaki zımbırtıya gelirsek borular sıcaktı ikiside şu an işte olduğum için bakamıyorum.
Ben radyatör temizliği falan yapmıştım 2 3 gün önce acaba bozuldu mu alet anlamadım başka düşük işlemci de yok elimde test edeyim

Dosya Ekleri

• Screenshot_20250329_235729_Hepsiburada.webp
    Screenshot_20250329_235729_Hepsiburada.webp
    86,5 KB · Görüntüleme: 59
Boşta 70° olan işlemcinin oyunda 80° olması imkansıza yakın. Boşta 70° olan bir işlemcinin oyunda 100°’ye falan çıkması lazım. Ayrıca kullandığınız işlemci için bu sıcaklıklar yani yükteki sıcaklık bence gayet normal bir durum.

Boşta 70° olan işlemcinin oyunda 80° olması imkansıza yakın. Boşta 70° olan bir işlemcinin oyunda 100°'ye falan çıkması lazım. Ayrıca kullandığınız işlemci için bu sıcaklıklar yani yükteki sıcaklık bence gayet normal bir durum.

Recep hocam cevabınız için çok teşekkürler. Zaten anlık 90'ları falan gördüğü oluyor. Bence sıvı soğutma radyatörü veya pompası ya yetmiyor ya da temizlerken bozuldu. Bu sıcaklıklar aşırı anormal geldi bana. Radyatörün üstüne buz kütlesi koyup denedim sıcaklıkların minimum 2 3 derece düşmesi gerekirdi ama düşmedi.

Ben de R7 7700X'te aşırı ısınma sorunu yaşıyordum. BIOS'tan Core Performance Boost ve Turbo mode seçeneklerini kapatınca düzeldi. @kula001

Denedim ama pek işlemedi hocam. Sıvı soğutucu yetersiz ya da bozuk.

Recep hocam cevabınız için çok teşekkürler. Zaten anlık 90'ları falan gördüğü oluyor. Bence sıvı soğutma radyatörü veya pompası ya yetmiyor ya da temizlerken bozuldu. Bu sıcaklıklar aşırı anormal geldi bana. Radyatörün üstüne buz kütlesi koyup denedim sıcaklıkların minimum 2 3 derece düşmesi gerekirdi ama düşmedi.

Denedim ama pek işlemedi hocam. Sıvı soğutucu yetersiz ya da bozuk.

Şu anda evde değilim çalışıyorum maalesef bunu yapamıyorum.
Ancak pompa yük altında cızırtı yapıyor sıvı sesi rahatça duyulabiliyor. Başta ekran kartında coil white var sandım ama kart boşta iken de duyabiliyorum sesleri.
Ayrıca radyatör ısınmıyor hiç mantıken 80 derecenin radyatörü ısıtması gerekiyor.

Pump soketine takılıydı.
Sıvı soğutma sistemini değiştirdim.
ROG Ryujin III Extreme taktım fanların hepsi otomatikte 60 deredelerde geziyor.
Kanımca eski soğutma ya bozuldu ya da yetersiz kaldı.
Başka bir sistemde deneyeceğim onu.
Sadece pompa üzerindeki fan sesli biraz sanırım bu sıcaklıklar için ödenmesi gereken bir bedel bu da.

Çözüm