Hocam dedigim gibi yukarida attigim SSD ve RAM en fiyat performanslari da niye 10k verip B650 cipset almak istiyorsunuz ki? B850 cok rahat geliyor o paraya, B650 Tomahawk Wi-Fi ben kullanıyorum ve Wi-Fi'si berbat simdiden soyleyeyim.
Ethernet kullanıyorum ve aldım artık. B850 için çoğu kişi henüz oturmadığını söylüyor. Ayrıca Tomahawk modellerinin de çok kaliteli olduğu söyleniyor. Şu an işlemciyi ve anakartı aldım, sadece RAM ve SSD kaldı.

Ethernet kullanıyorum ve aldım artık. B850 için çoğu kişi henüz oturmadığını söylüyor. Ayrıca Tomahawk modellerinin de çok kaliteli olduğu söyleniyor. Şu an işlemciyi ve anakartı aldım, sadece RAM ve SSD kaldı.

Hocam iptal edebiliyorsaniz edin B850 alin ciddi manada cok vark var, B850'nin oturmadigini kim soyluyor :D

Hocam iptal edebiliyorsaniz edin B850 alin ciddi manada cok vark var, B850'nin oturmadigini kim soyluyor :D
Hangi B850'yi öneriyorsunuz?

Bu arada bu RAM nasıldır? Sizin önerdiklerinizle arasında MHz ve CL farkı var ama bu benim için çok uyguna denk geliyor taksit vs. açısından. İyi diyorsanız alacağım.

Bu arada bu RAM nasıldır? Sizin önerdiklerinizle arasında MHz ve CL farkı var ama bu benim için çok uyguna denk geliyor taksit vs. açısından. İyi diyorsanız alacağım.
Daha düşük gecikmeli olduğundan 6000 MHz öneririm. Diğer sitede de taksit seçeneği var.

Ayrıca incehesap kendi sitesinde bu belleği daha uyguna satıyor. Belirttikleri kartınız da varsa peşin fiyatına taksiti var.

Size uygunsa bu da alınabilir. Aldığınız anakart destekliyorsa 6600 MHz bir sorun yaşayacağınızı sanmıyorum. Ama genel olarak 6000 MHz üstünde sorun yaşama ihtimaliniz daha olası bunu da ek olarak belirteyim. Almaktan caydırmak için yani o tarz bir etki yapmak için yazmıyorum.

Hocam o ramin ucuz olma sebebi EXPO profilinin olmamasi, 6000mhz en stabil calisan ram hizi dir DDR5 de, daha ustunun nerdeyse hicbir faydasi olmuyor.

butce biraz daha artarsa %100 bunu alin baska bisey onermem

artmazsa ve atx isterseniz de bu

Maalesef alamıyorum. İşlemci ve anakartı birlikte aldım, yaklaşık 26.000 küsür TL, 20.000 TL'yi geçince Amazon vade farksız 6 taksit sunuyor. Sadece anakartı iptal edebiliyor muyum veya edince onun taksiti nasıl sayılıyor vs. bilmiyorum.

Maalesef alamıyorum. İşlemci ve anakartı birlikte aldım, yaklaşık 26.000 küsür TL, 20.000 TL'yi geçince Amazon vade farksız 6 taksit sunuyor. Sadece anakartı iptal edebiliyor muyum veya edince onun taksiti nasıl sayılıyor vs. bilmiyorum.
Sadece anakarti iade edebiliyorsunuz, ettiginizde salliyorum anakartin aylik takisidi 600 TL, islemcinin 400 Totalde 1000TL

iptal edince 600 TL lik taksidi iade ediyolar her ay, sadece 400 TL odemeye devam ediyorsunuz.

Şimdi, B850 olarak MSI PRO ve GAMING PLUS önerdiniz. Tomahawk'a bütçem yetmez. Bu ikisi benim şu an aldığımdan (B650 Tomahawk) çok mu iyi? Yani değer mi uğraşmama?

Şimdi, B850 olarak MSI PRO ve GAMING PLUS önerdiniz. Tomahawk'a bütçem yetmez. Bu ikisi benim şu an aldığımdan (B650 Tomahawk) çok mu iyi? Yani değer mi uğraşmama?
Hocam fark var, soyle soyliyim mesela 1 tane gen 5 ssd yuvasi var, ileride 10000 okuma yazmali ssd falan takabilirsiniz, onun haricinde en son teknoloji bluetooth ve wifi kartiyla geliyor, ustune ekran karti slotu da gen 5 ile geliyor

Ugrasmaya deger