Bütçe meselesi, iki karttan birini alman sana artı olarak dönmeyecek, aynısı SSD için de geçerli. 6 yıl için düşünüyorsan iki parça da uzun ömürlü. Biri yerine diğerini tercih ettiğinde senaryo çok farklı olmaz yani, oyun sistemi bu. Hem SSD hem de anakart için geçerli dediklerim.
ASUS X870 Prime'ye bile Debud LED koymayan firma, ben ASUS'a o yüzden gıcığım bu seriye, yoksa f/p modeller, marka takıntım var bu konuda. Performans farkı olmaz, VRM'ler de yeterli, soğutma sistemleri de yeterli iki modelin. PCIE 5.0 x16 olup olmaması da aşırı önemli değil, M.2 tarafında ikisi de 5.0 desteği var.
@YusufEymen Şimdi demek istediğim şu, x870 Prime modelini aldın 13000 TL gibi bir fiyata diyelim, ve sistem hiçbir şekilde açılmıyor, sorun nihayetinde ekran kartı çıktı diyelim, ama kör ilerliyorsun, tek tek tüm parçaları deneyerek ilerlemen lazım. Debud LED olması önemli bu sokette, sorunlara açık bir platform çünkü. Yüzde 90 oranında hep RAM çıksa da sorun ya da bent pinler vesaire çünkü pinler fazla hassas İntel tarafına göre, o da kırmızı-sarı beraber yakıyor genelde, RAM training başarısızlığından. Demek istediğim o. Ama alınır mı alınır orası ayrı.
Bahsettiğim model de bu, 11.5-12K bandındaydı X870 TUF'lar 16K civarındayken, giriş seviyesi X870 için idealdi ama Debud LED yok, benim için büyük bir eksi.