Bütçe meselesi, iki karttan birini alman sana artı olarak dönmeyecek, aynısı SSD için de geçerli. 6 yıl için düşünüyorsan iki parça da uzun ömürlü. Biri yerine diğerini tercih ettiğinde senaryo çok farklı olmaz yani, oyun sistemi bu. Hem SSD hem de anakart için geçerli dediklerim.

ASUS X870 Prime'ye bile Debud LED koymayan firma, ben ASUS'a o yüzden gıcığım bu seriye, yoksa f/p modeller, marka takıntım var bu konuda. Performans farkı olmaz, VRM'ler de yeterli, soğutma sistemleri de yeterli iki modelin. PCIE 5.0 x16 olup olmaması da aşırı önemli değil, M.2 tarafında ikisi de 5.0 desteği var.

@YusufEymen Şimdi demek istediğim şu, x870 Prime modelini aldın 13000 TL gibi bir fiyata diyelim, ve sistem hiçbir şekilde açılmıyor, sorun nihayetinde ekran kartı çıktı diyelim, ama kör ilerliyorsun, tek tek tüm parçaları deneyerek ilerlemen lazım. Debud LED olması önemli bu sokette, sorunlara açık bir platform çünkü. Yüzde 90 oranında hep RAM çıksa da sorun ya da bent pinler vesaire çünkü pinler fazla hassas İntel tarafına göre, o da kırmızı-sarı beraber yakıyor genelde, RAM training başarısızlığından. Demek istediğim o. Ama alınır mı alınır orası ayrı.

Bahsettiğim model de bu, 11.5-12K bandındaydı X870 TUF'lar 16K civarındayken, giriş seviyesi X870 için idealdi ama Debud LED yok, benim için büyük bir eksi.
Ne alayım sonuç olarak?B850 gaming plus wifi mı,@20424 hocamın attığını mı?

Ne alayım sonuç olarak?B850 gaming plus wifi mı,@20424 hocamın attığını mı?
Senin yerinde olsam en ucuz 2'liyi alırım, 7800X3D için fazlası değmez çünkü, 6 yıl da hiçbir şey bir de, 10 yıl kullanırsın. Boşa para verme üst modellere. Debug LED olsaydı iyi olurdu sadece. X870'e koymuyor adamlar Prime serisine, yazmak lazım aslında. Biz müneccim miyiz nerden bileceğiz bir sorun çıkarsa diye.

Senin yerinde olsam en ucuz 2'liyi alırım, 7800X3D için fazlası değmez çünkü, 6 yıl da hiçbir şey bir de, 10 yıl kullanırsın. Boşa para verme üst modellere. Debug LED olsaydı iyi olurdu sadece. X870'e koymuyor adamlar Prime serisine, yazmak lazım aslında. Biz müneccim miyiz nereden bileceğiz bir sorun çıkarsa diye.

SSD KC3000 alacağım karar verdim. Anakart hiç bilmiyorum beynim yandı artık

SSD KC3000 alacağım karar verdim. Anakart hiç bilmiyorum beynim yandı artık
5070 Super falan takacaksan PCIE 5.0 x16 destekli kart al ama çok önemli değil, ben olsam öyle yapardım sadece. Wi-Fi 6-7 seni etkilemez, İnternet leş vaziyette zaten şu anda Wi-Fi 15 olsa ne olacak TR'de. Kır gitsin anteni, düz ethernet bağlarsın zaten. 7800X3D'yi en giriş seviyesine de takarsın B650M-R gibi ama AM6 muhabbetini tam anlamadım, Ryzen 10000 serisi için diyorsan o sanırım AM5 sokete gelecek, AM6 farklı platform olur.

5070 Super falan takacaksan PCI-e 5.0 X16 destekli kart al ama çok önemli değil, ben olsam öyle yapardım sadece. Wi-Fi 6-7 seni etkilemez, İnternet leş vaziyette zaten şu anda Wi-Fi 15 olsa ne olacak TR'de. Kır gitsin anteni, düz Ethernet bağlarsın zaten. 7800X3D'yi en giriş seviyesine de takarsın B650M-R gibi ama AM6 muhabbetini tam anlamadım, Ryzen 10000 serisi için diyorsan o sanırım AM5 sokete gelecek, AM6 farklı platform olur.

Hocam almayı düşündüğümüz bütün anakartlarıj soğutucuları KC3000i soğutur değil mi? Onu almaya karar verdim. AM6 konusu da 6 yıl sonra upgradelemeyi düşündüğüm için 6 yıl sonra AM6 olacağı.

Hocam almayı düşündüğümüz bütün anakartlarıj soğutucuları KC3000i soğutur değil mi? Onu almaya karar verdim. AM6 konusu da 6 yıl sonra upgradelemeyi düşündüğüm için 6 yıl sonra AM6 olacağı.
6 yıla kim öldü kim kaldı, 6 yıl için bu tavsiye edilenlerden problem yaşamazsın hiçbiri ile. B850 şart değil bütçe varsa al, artısı olmaz ama sadece 5.0 x16 slot faydası olur, onun da etkisi çok minimal. AM6'yı şu an için düşünme, bu kartlarda Ryzen'in sonraki serisini de takarsın faz olarak sıkıntı yaşatmaz ikisi de. SSD için de ikisi de var problem yok dediğim gibi, KC'nin sadece pasif soğutma bloğu var, ekstra fayda ediyor o kadar.

Debug LED koymadıkları için Prime serisi çok sevmiyorum, bir sorun çıktığında foruma konu açacaksın ilk sana onu soracaklar çünkü. Yüksek ihtimal RAM-CPU tarafı çıkıyor sorunlar da yine de şart yani. Maliyeti de az çünkü bunun.

Hocam attığınız Debug LED'i yokmuş. Bir de bunun dışında ne önerirsiniz?
Bir sorun yaşarsan yardım ederiz ama Debug LED olan model al bütçe 9K civarındayken. Gigabyte-MSI-ASUS senin tercihine kalmış, sorun yaşayacağını zannetmem. Anlık indirimler oluyor, B650E modeli tükenmiş Amazon satıcılıydı. Vatan indirimlerine falan da bakabilirsin, istersen İncehesap gaming bekle cuma 22.00'da 8.5-9K civarına çek bir şey düşerse. @YusufEymen