Selam. Bir anakart almayı ğlanlıyorum ama ne alacağımdan pek emin değilim. Şunlar var aklımda = 7200TL eagle AX, 8100TL B850 eagle, 9200TL kuponla B850 Gaming Plus Wi-Fi, 9200TL B650e ASUS TUF Wi-Fi, B650 Tomahawk 9800TL.

Hangisi daha iyi?

İşlemci 7800X3D aldım, SSD KC3000 ya da Exceria Pro düşünüyorum büyük ihtimalle kc3000.Ekran kartım 9070 XT, RAM'im XPG Lancer 32 GB CL30, vs 360mm sıvı soğutma düşünüyorum. Hangisini alayım? @20424 @Ayhan Dönmez

SLC de kötüymüş galiba. Almışken 800TL fazlaya daha iyi almak daha mantıklı değil mi?
Sen bilirsin, bende ikisi de var, problem yok, performansları da aynı, sıcaklıkları da çok benzer sadece KC3000 pasif soğutması var bir tık, o yüzden 5 derece daha serin üstündeki plaka sebebiyle.

Bunu daha önce görmemiştim. B850 Gaming Plus önerildi. Arada 2bin TL fark var tabii. Wi-Fi 7 ve 6E farkı nedir? Bunun hızı nasıl? Soğutması nasıl? Fazlar iyi mi? 6 yıl gider mi?

Sen bilirsin, bende ikisi de var, problem yok, performansları da aynı, sıcaklıkları da çok benzer sadece KC3000 pasif soğutması var bir tık, o yüzden 5 derece daha serin üstündeki plaka sebebiyle.

İkisini kullanıyorsanız çok iyi. Çok sorum var. Tekrar alsanız hangisini alırsınız? Sıcaklıklar neler ve anakartınız ne? 6 yıl için hangisini alırsınız? Smart verileri ve sağlık nasıl? Arada bu önemli dediğiniz bir
Fark var mı? Başka kullanan biri var mı bildiğiniz varsa etiketler misiniz?

Bunu daha önce görmemiştim. B850 Gaming Plus önerildi. Arada 2bin TL fark var tabii. Wi-Fi 7 ve 6E farkı nedir? Bunun hızı nasıl? Soğutması nasıl? Fazlar iyi mi? 6 yıl gider mi?

İkisini kullanıyorsanız çok iyi. Çok sorum var. Tekrar alsanız hangisini alırsınız? Sıcaklıklar neler ve anakartınız ne? 6 yıl için hangisini alırsınız? Smart verileri ve sağlık nasıl? Arada bu önemli dediğiniz bir

Her konuda iyi kart, b650 eagle fiyatına ama özellik olarak daha üstün, faz yapısı TUF B650-E gibi, alınır.

Sağlık ya da bu tbw mevzusunu çok kafaya takmaman lazım, hepsi uzun ömürlü bunların. İkisinin de sağlığı %99. 2 yıl oldu. Ama önemi yok bunların, 6 yıl götürür, problem olmaz. Anakart tarafına sen karar ver, AM5 ve 7800X3D için problem olmaz B650E ya da B850 alman. Prime'de PCIE 5.0 SSD var ama ekran kartı kısmı sanırım yok, tek tük farkları var, aşırı önemli değil. Bir de ASUS Debug LED koymuyordu bu Prime serilerine en son, ben o yüzden çok sevmiyorum yoksa Prime her modeli giriş seviyesi çok sayılmaz, sadece çok kırpıyor ASUS.

Sağlık ya da bu TBW mevzusunu çok kafaya takmaman lazım, hepsi uzun ömürlü bunların. İkisinin de sağlığı %99. 2 yıl oldu. Ama önemi yok bunların, 6 yıl götürür, problem olmaz. Anakart tarafına sen karar ver, AM5 ve 7800X3D için problem olmaz B650E ya da B850 alman. Prime'de PCI-e 5.0 SSD var ama ekran kartı kısmı sanırım yok, tek tük farkları var, aşırı önemli değil. Bir de ASUS Debug LED koymuyordu bu Prime serilerine en son, ben o yüzden çok sevmiyorum yoksa Prime her modeli giriş seviyesi çok sayılmaz, sadece çok kırpıyor ASUS.

Yani hangi SSD'yi alayım? Prime neden kırpıyor? Ne alayım?

Ayhan hocam ASUS çok kırpıyor dedi. Siz ne düşünüyorsunuz? Bütçe çıkar bu arada B850 Gaming Plus Wi-Fi'da alabilirim.

Bütçe meselesi, iki karttan birini alman sana artı olarak dönmeyecek, aynısı SSD için de geçerli. 6 yıl için düşünüyorsan iki parça da uzun ömürlü. Biri yerine diğerini tercih ettiğinde senaryo çok farklı olmaz yani, oyun sistemi bu. Hem SSD hem de anakart için geçerli dediklerim.

Ayhan hocam ASUS çok kırpıyor dedi. Siz ne düşünüyorsunuz? Bütçe çıkar bu arada B850 Gaming Plus Wi-Fi'da alabilirim.
ASUS X870 Prime'ye bile Debud LED koymayan firma, ben ASUS'a o yüzden gıcığım bu seriye, yoksa f/p modeller, marka takıntım var bu konuda. Performans farkı olmaz, VRM'ler de yeterli, soğutma sistemleri de yeterli iki modelin. PCIE 5.0 x16 olup olmaması da aşırı önemli değil, M.2 tarafında ikisi de 5.0 desteği var.

@YusufEymen Şimdi demek istediğim şu, x870 Prime modelini aldın 13000 TL gibi bir fiyata diyelim, ve sistem hiçbir şekilde açılmıyor, sorun nihayetinde ekran kartı çıktı diyelim, ama kör ilerliyorsun, tek tek tüm parçaları deneyerek ilerlemen lazım. Debud LED olması önemli bu sokette, sorunlara açık bir platform çünkü. Yüzde 90 oranında hep RAM çıksa da sorun ya da bent pinler vesaire çünkü pinler fazla hassas İntel tarafına göre, o da kırmızı-sarı beraber yakıyor genelde, RAM training başarısızlığından. Demek istediğim o. Ama alınır mı alınır orası ayrı.

Bahsettiğim model de bu, 11.5-12K bandındaydı X870 TUF'lar 16K civarındayken, giriş seviyesi X870 için idealdi ama Debud LED yok, benim için büyük bir eksi.

Son düzenleme: