Bir sorun yaşarsan yardım ederiz ama Debug LED olan model al bütçe 9K civarındayken. Gigabyte-MSI-ASUS senin tercihine kalmış, sorun yaşayacağını zannetmem. Anlık indirimler oluyor, B650E modeli tükenmiş Amazon satıcılıydı. Vatan indirimlerine falan da bakabilirsin, istersen İncehesap gaming bekle cuma 22.00'da 8.5-9K civarına çek bir şey düşerse. @YusufEymen

Bugün almamı düşündüğünüz bir şey var mı?

O anakart artık 10.800 TL zaten.

B650 gamimg X AX V2 veya B850 eagle.

@20424 hocam bir de sıvı soğutucu da zamlandı önerdiğiniz şu an 5800'den başlıyor. Başka ne önerirsiniz? Sıvı soğutm, 360mm olmasını isterim. Fanları da zaten Thermalright TL-M12-S ile değişeceğim.

Düşündükçe alamayacaksın çünkü, bir fark hissetmeyeceksin, AM6'yı düşünmene gerek yok şu an için, 7800X3D sorunsuz yıllarca oynatır 1440p ise sistemin.

Monitörüm evet 1440p. Isınmasını kesinlikle istemiyorum bu arada. Siz de öneri yapar mısınız?

Bugün almamı düşündüğünüz bir şey var mı?
Bütçen çok arada kaldığı için ve mATX istemediğin için bulmak zor açıkçası. İncehesap bir bak yarın istersen acelen yoksa, sonrasında al. PC işi çok aceleye gelmez. Anlık fırsatlar oluyor orası ayrı, 7K'ya o model fena değildi, zaten ederi de o fazlası etmez, Prime serisi ben sevmem, Debug LED koymuyor adamlar, bir sıkıntı yaşadığında PC'ciye bile götürsen 1 hafta bırak der sana belki, böyle bir sistemi de oraya bırakmak hoş olmaz. Senin kendin çözmen zaman alır. %90 RAM-CPU kaynaklı çıkar, BIOS Flashback ile update yapman falan gerekir, eski BIOS'ta kaldıysa. @YusufEymen

Fiyatından ötürü 2 Gigabyte karttan birini alabilirsin, Gigabyte bu segmentlerde çok sevmem ama senin için eksi bir durum yok, alıp da memnun kalmadım demezsin. MSI da alt seriler de çok iyi değil ama seçenekler dar. ASUS orta segmentleri de pahalı kaçıyor. Pek seçeneğin yok gibi duruyor. Sen karar ver. Bu modellerden sorun yaşamazsın, sos yongası hepsinde çöp zaten, ona yapacak bir şey yok.

Bütçen çok arada kaldığı için ve mATX istemediğin için bulmak zor açıkçası. İncehesap bir bak yarın istersen acelen yoksa, sonrasında al. PC işi çok aceleye gelmez. Anlık fırsatlar oluyor orası ayrı, 7K'ya o model fena değildi, zaten ederi de o fazlası etmez, Prime serisi ben sevmem, Debug LED koymuyor adamlar, bir sıkıntı yaşadığında PC'ciye bile götürsen 1 hafta bırak der sana belki, böyle bir sistemi de oraya bırakmak hoş olmaz. Senin kendin çözmen zaman alır. %90 RAM-CPU kaynaklı çıkar, BIOS Flashback ile Update yapman falan gerekir, eski BIOS'ta kaldıysa. @YusufEymen

Fiyatından ötürü 2 Gigabyte karttan birini alabilirsin, Gigabyte bu segmentlerde çok sevmem ama senin için eksi bir durum yok, alıp da memnun kalmadım demezsin. MSI da alt seriler de çok iyi değil ama seçenekler dar. ASUS orta segmentleri de pahalı kaçıyor. Pek seçeneğin yok gibi duruyor. Sen karar ver. Bu modellerden sorun yaşamazsın, sos yongası hepsinde çöp zaten, ona yapacak bir şey yok.

Bütçe kaç olması lazım ki?

Ben minimum ASUS TUF B850 tarzı bir şey alırdım ama gerekli olduğu için değil. Atılan 2 Gigabyte modeli, MSI birini tercih edebilirsin. F/P olarak konumları kötü yoksa ASUS alırım stabilite adına AM5'te.

7800X3D için aşırı önemli değil anakart, 10900X3D tarzı bir işlemciye geçmeyi düşünüyor musun 6 yıl sonra, o kısmı tam anlamadım @YusufEymen Dünkü modeli 7K'ya alabilirdin ama bu firma Debug LED koymuyor, bilmeyen adama sıkıntı. Sistem bir gün açılmadı ve hiçbir ipucu yok, öyle düşün.

Ben minimum ASUS TUF B850 tarzı bir şey alırdım ama gerekli olduğu için değil. Atılan 2 Gigabyte modeli, MSI birini tercih edebilirsin. F/P olarak konumları kötü yoksa ASUS alırım stabilite adına AM5'te.

7800X3D için aşırı önemli değil anakart, 10900X3D tarzı bir işlemciye geçmeyi düşünüyor musun 6 yıl sonra, o kısmı tam anlamadım @YusufEymen Dünkü modeli 7K'ya alabilirdin ama bu firma Debug LED koymuyor, bilmeyen adama sıkıntı. Sistem bir gün açılmadı ve hiçbir ipucu yok, öyle düşün.

Hayır. İleride AM6 platformdaki bir işlemciye geçmeyi istiyorum. Ama 6 yıl hatta belki
Daha fazla kullanmak isterim.

Bu arada senin setup'u ele alırsak, mATX de seni 6 yıl götürür, 10900X3D de takarsın, AM6 farklı platform olur ama bir sonraki seri sanırım AM5'e çıkacak yine. Onu da düşün. Kötü anakart diye bir şey yok.

Hayır. İleride AM6 platformdaki bir işlemciye geçmeyi istiyorum. Ama 6 yıl hatta belki
Daha fazla kullanmak isterim.
O zaman bu soket artık desteklenmeyecek, AM5'teki soğutucuları kullanmak için boyut aynı kalacak deniyor ama pin sayısı artacakmış. Bu durumda bu anakart sana sadece 5 yıl hizmet edecek.

Bu arada senin Setup'u ele alırsak, mATX de seni 6 yıl götürür, 10900X3D de takarsın, AM6 farklı platform olur ama bir sonraki seri sanırım AM5'e çıkacak yine. Onu da düşün. Kötü anakart diye bir şey yok.

O zaman bu soket artık desteklenmeyecek, AM5'teki soğutucuları kullanmak için boyut aynı kalacak deniyor ama pin sayısı artacakmış. Bu durumda bu anakart sana sadece 5 yıl hizmet edecek.

6-7 olarak düşünelim biz. Hocam yani sonuç olarak ne almalıyım? B850 Gaming Plus Wi-Fi mı alayım, B850 eagle mı, B650 eagle AX mi? Beynim patlayacak o seviyedeyim artık. @20424 hocam sizce 6 yıl için B850 lazım mı ve neden? Almışken seve seve 7bin yerine 9bin veririm.

6-7 olarak düşünelim biz. Hocam yani sonuç olarak ne almalıyım? B850 Gaming Plus Wi-Fi mı alayım, B850 eagle mı, B650 eagle AX mi? Beynim patlayacak o seviyedeyim artık.@Marix hocam sizce 6 yıl için B850 lazım mı ve neden? Almışken seve seve 7bin yerine 9bin veririm.
Bu arada 10 yıl da kullanırsın onu kafandan at. Gigabyte modelleri iyi, eğer Debug LED varsa ikisinden birini al fiyat olarak iyi konumdalar. MSI da alabilirsin, tercih senin. Tek M.2 takacaksın zaten. 7800X3D için bence çok düşünüyorsun, anakart FPS artırmaz, biri diğerine de üstün değil, 10 yıl kullanırsın sonra bunu satıp AM6 soket geçersin. @YusufEymen Debug LED olsun sadece alacağın modelde, onun olmaması bana mantıklı gelmiyor AM5'te.

ASUS B650-E falan diyordun, onu almanda da sakınca yok, 8 faz koyuyor adamlar bu segmente, o da yeterli. @YusufEymen CPU besleyen direkt 8 güç birimi var, diğerleri SoC, misc ve yedek Power olarak kullanıyor bazı kartlar. Sıkıntı yaşamazsın.