Bu arada 10 yıl da kullanırsın onu kafandan at. Gigabyte modelleri iyi, eğer Debug LED varsa ikisinden birini al fiyat olarak iyi konumdalar. MSI da alabilirsin, tercih senin. Tek M.2 takacaksın zaten. 7800X3D için bence çok düşünüyorsun, anakart FPS artırmaz, biri diğerine de üstün değil, 10 yıl kullanırsın sonra bunu satıp AM6 soket geçersin. @YusufEymen Debug LED olsun sadece alacağın modelde, onun olmaması bana mantıklı gelmiyor AM5'te.

ASUS B650-E falan diyordun, onu almanda da sakınca yok, 8 faz koyuyor adamlar bu segmente, o da yeterli. @YusufEymen CPU besleyen direkt 8 güç birimi var, diğerleri SoC, misc ve yedek Power olarak kullanıyor bazı kartlar. Sıkıntı yaşamazsın.

9200 TL o ASUS TUF. Değmez. Gigabyte çok iyi şeyler duymadım.

O halde gaming gecesine bir bak yarın, MSI da bu segmentte çok sevmem ama onu alırdım. 7800X3D için B650M-R alırdım ben hatta ama onda da Debug yok ve çok kırpılmış model. Marka model sana kalmış.

Hocam MSI ama hangi MSI? B850 Gaming Plus mu? Bu segment derken neden bahsediyorsunuz? Gaming gecesine pek bir şey gelmiyor ama, bekleyeceğim. PSU bilginiz var mı?

9200 TL o ASUS TUF. Değmez. Gigabyte çok iyi şeyler duymadım.

@Yusuf7878 hocam siz PSU ile bilgiliydiniz galiba. Aklımda 2 PSU var A850GL ve enermax revolution 1200W. Hangisini alayım?

Son düzenleme:
Hocam MSI ama hangi MSI? B850 Gaming Plus mu? Bu segment derken neden bahsediyorsunuz? Gaming gecesine pek bir şey gelmiyor ama, bekleyeceğim. PSU bilginiz var mı?

@Yusuf7878 hocam siz PSU ile bilgiliydiniz galiba. Aklımda 2 PSU var A850GL ve enermax revolution 1200W. Hangisini alayım?

İkisi arasından her türlü Enermax. A850GL o fiyattan kesinlikle alınmaz.

İkisi arasından her türlü Enermax. A850GL o fiyattan kesinlikle alınmaz.
@Yusuf7878 Ben de seni tavsiye edecektim, işim çıktığı için dahil olamadım bir müddet.

@YusufEymen Ben özellikle PSU ve monitör konusuna girmemeye çalışıyorum. Forumda yeterince bilgili kişiler var, herkesin ilgi alanı farklı. Anakart olarak B850 Gaming PLUS'tan bahsettim evet, yarın İncehesap'ta iyi bir model indirime girmezse istersen bunu tercih et, ama önerilen diğer modellerde problem yaşayacağını sanmam. Sadece Debug LED olsun alacağın modelde AM5 için şart bu, bir de EXPO açmadan önce BIOS update yapmayı unutma, bu adım önemli.

İkisi de aynı fiyat sayılır. Beni sizin hatalı sürüm demeniz çok korkutuyor.

MSI'ın iç bileşenleri o fiyata göre çok kötü. Alacaksanızda FSP VİTA GM850W alın. Ama önerim Enermax olacaktır. Eski model gelirse değişim istersiniz zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Yusuf7878 Ben de seni tavsiye edecektim, işim çıktığı için dahil olamadım bir müddet.

@YusufEymen Ben özellikle PSU ve monitör konusuna girmemeye çalışıyorum. Forumda yeterince bilgili kişiler var, herkesin ilgi alanı farklı. Anakart olarak B850 Gaming Plus'tan bahsettim evet, yarın İncehesap'ta iyi bir model indirime girmezse istersen bunu tercih et ama önerilen diğer modellerde problem yaşayacağını sanmam. Sadece Debug LED olsun alacağın modelde AM5 için şart bu, bir de EXPO açmadan önce BIOS Update yapmayı unutma, bu adım önemli.

Ama 7800X3D için B850 değer mi, ya da neden B850 eagle değil?

Ben sana kendi kafamdakini söyleyim, 7800x3D için ne yapacağımı da anlatayım, bir örnek olsun, ama kafanı karıştırmasın bu durum.

Şu kartı alırım, 7800x3d/9800x3d ile 8400 2:1 mod zorlarım ya da 6400-6600 1:1 mod zorlarım çünkü 1 DPC kart, yanına da A-Die RAM çekerim. Piyasadaki hiçbir kartla bu dediklerimi yapamazsın 1 DPC harici. Benim bakış açım bu, 15 yıl da kullanırım bunu mesela. Bu kartta da Debug LED yok, ama benim için sıkıntı değil bu. Sadece senin açından baktığım için şart diyorum. Bir sorun anında ne yapacağını bilemezsin. @YusufEymen

Önerilen 2 Gigabyte modeli iyi ve alabilirsin. MSI B850 de alabilirsin. İncehesap gaming bak yarın, orada iyi bir model gelmezse 8-9K bandında, bu modellerden birini al.

Hocam konuda olabilirler ile konuşmuşsunuz,ben direkt olmasın istiyorum ama.%90 değil,%100 olmamasını.