Bütçe
10.000 TL

DogukanTavlaci

Başarılı
Merhaba arkadaşlar, daha önceden R7 7800X3D işlemcim hakkında bir konu açmıştım. Sıcaklık değerleri sanki biraz gözüme fazla gibi geldi.
Konuyu incelemek için: https://techolay.net/sosyal/konu/7800x3d-sicaklik-degerleri-nasil-olmali.142023/

İşlemcimde şu anda bir önceki konuda belirttiğim "Arctic Freezer 34 eSports DUO" soğutucusunu kullanmaktayım. Kasada biraz fazla yer kapladığı doğrudur. Daha iyi performans gösteren farklı bir soğutucu almak istiyorum. Hava ya da sıvı soğutucu fark etmez. Bütçem maksimum 10.000 TL civarında. Uzun ömürlü ve yüksek performanslı bir soğutucu önerir misiniz?

Şu anda almayı düşündüğüm sıvı soğutucu Arctic Liquid Freezer Iıı Pro 360 A-Rgb. Sizce bu soğutucu nasıldır? Alternatif olarak daha iyileri var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
AiO için görünüş dersen Lian Li galahad 2, performans dersen Arctic LF3 360.

Hava soğutma olarak frost spirit bulunuyor. Tekrardan söyleyeyim sıcaklık değerlerinde bir anormallik yok gayet normal değerler. Çift fan AK400 ile oyunlarda aynı değerlerde soğutuyorum.

Hoca Lian Li gibi bir markayı nasıl duymadın :D. Soğutma konusunda üstüne marka yok.
Duymadım değil kullanmadım :D Kullanmadığım için bilmiyorum. Örneğin eskiden 5700X işlemcim vardı. Esports Duo soğutucu kullanmıştım çok memnun kaldığım için yeni sistemimde de onu almıştım. Fakat 7800X3D sanki daha fazla ısınıyor gibi geldi.

AiO için görünüş dersen Lian Li galahad 2, performans dersen Arctic LF3 360.

Hava soğutma olarak frost spirit bulunuyor. Tekrardan söyleyeyim sıcaklık değerlerinde bir anormallik yok gayet normal değerler. Çift fan AK400 ile oyunlarda aynı değerlerde soğutuyorum.
Görünüşten ziyade artık performans arayışındayım. RGB olması bile artık çok önemli değil benim için. RGB takıntım yok, yeterki performansı yüksek olsun.

Duymadım değil kullanmadım :D Kullanmadığım için bilmiyorum. Örneğin eskiden 5700X işlemcim vardı. e-Sports Duo soğutucu kullanmıştım çok memnun kaldığım için yeni sistemimde de onu almıştım. Fakat 7800X3D sanki daha fazla ısınıyor gibi geldi.

Kaç derece oluyor ki? Kasa modeline göre de değişir. Guzel bir UV yaparsanız daha serin ve hızlı çalışır.

Kaç derece oluyor ki? Kasa modeline göre de değişir. Guzel bir UV yaparsanız daha serin ve hızlı çalışır.
Yani oyunlarda 71-72 dereceleri görüyor 2K'da. Benim için oyunlarda maksimum 65'i geçmemeli diye düşünüyorum. Ki önceki konuda undervolt işlemi yapmıştım fakat değerlerde oynama olmadı. Kasa MSI Gungnir 300R Airflow modeli.