Bütçe
10.000 TL
Yani oyunlarda 71-72 dereceleri görüyor 2K'da. Benim için oyunlarda maksimum 65'i geçmemeli diye düşünüyorum. Ki önceki konuda undervolt işlemi yapmıştım fakat değerlerde oynama olmadı. Kasa MSI Gungnir 300R Airflow modeli.
O işlemciye sıvı soğutma şart sıcaklık artmasa bile çekirdek hızını tam alamazsın. Bence bunu al kafan rahat olsun.

Görünüşten ziyade artık performans arayışındayım. RGB olması bile artık çok önemli değil benim için. RGB takıntım yok, yeter ki performansı yüksek olsun.

Yani oyunlarda 71-72 dereceleri görüyor 2K'da. Benim için oyunlarda maksimum 65'i geçmemeli diye düşünüyorum. Ki önceki konuda undervolt işlemi yapmıştım fakat değerlerde oynama olmadı. Kasa MSI Gungnir 300r airflow modeli.

Yani Arctic LF3 360 al devam et diyorum ben. Açık konuşayım pentiumlardan kalma 60/65 derece üstü problem olur mantığı kalkalı çok oluyor. Bu işlemciler için 75 derece çok normal ama diyorsanız 65'i geçmeyecek sıvı soğutmaya mecbursunuz.
Pentiumlardan kalma 60/65 derece üstü problem olur mantığı kalkalı çok oluyor.

LCD'si falan olsun derseniz Lian Li hydroshift 360s işini fazlasıyla görür. Galahad 2 Lite'de alabilirsin. Cebine gözüne uyanı al.

Yani oyunlarda 71-72 dereceleri görüyor 2K'da. Benim için oyunlarda maksimum 65'i geçmemeli diye düşünüyorum. Ki önceki konuda undervolt işlemi yapmıştım fakat değerlerde oynama olmadı. Kasa MSI Gungnir 300R Airflow modeli.
Arctic ii 420mm kullanıyorum. 9800x3d kullandım, şuan 9950x3d kullanıyorum. Yedekte ise arkadaşımdan aldığım, kullanmadığım 7800x3d var. Bahsettiğiniz sıcaklıklar o kadar normal ki, tamamen gereksiz masraf yapmaya kalkışıyorsunuz. Eğer bahsettiğiniz sıcaklıklarda arctic hava soğutması işlemciyi tutabiliyorsa, gayet yeterli.
Ha yok, bu sesli çalışıyor, sesi biraz az olsun, daha az yer kaplasın derseniz, hava soğutma ise Noctua, sıvı soğutma ise yine Arctic tercih edebilirsiniz.
Kullanmadığım Arctic ii 360mm argb var mesela (1-2 gün kullandım, mff kasaya geçtiğim için rafa kalktı). Yaklaşık 3750 civarı almıştım Inventustan. Eğer uyguna siz de bulabilirseniz bunu da alabilirsiniz. Aynı şekilde Arctic ii 420mm de alabilirsiniz. Fiyatı yaklaşık 4000 lira. Fakat kasa uyumluluğu olması lazım. Bildiğim kadarıyla sizin kasanız sadece 360mm destekliyor.

Ben sizin yerinizde olsam hiçbir şekilde değiştirmezdim o soğutucuyu. 75 - 80 dereceler bile tamamen normal oyun için. O işlemciler 95 derecede stabil çalışmak üzere tasarlanmış.

Yeni işlemcilerinin boşta 45-55 ufak yükte 55-70 ağır yükte 70-90 olmasına alışmanız lazım, eski işlemciler gibi boşta 28 yükte 50 derecede çalışmıyor bunlar.

Boşa masraf yaparsınız.

@DogukanTavlaci

Peki az önce sohbette konuştuğumuz Lian Li mi daha iyi yoksa bu bahsettiğiniz model NZXT Kraken mi?
Bütçeni biraz aşıyor ama yeni cikan Iian li hydroshift 2 360 TL olanı öneririm bende 9800x3d ile arkadaşın dediği nzxt kraken 360 İ kullanıyorum çok memnun değilim 1800 RPM de 75-80 arası işlemcim bu islemcilere normal oyunda zaten btf 2042 de mesela, ama fanlar çok sesli çalışıyor dediğim pahalı gelirse arctic liquid freezer pro 360 yeni çıktı 7500 TL felan onu öneririm tek farkı ekranı yok bunlara kıyasla.

Son düzenleme: