Heisenberg55

Becerikli
İşlemci PUBG 2K monitörle oynarken ara ara 78.5 dereceye kadar tırmanıyor. 360'lık sıvı soğutucu kullanıyorum. Termal macunum 2-3 senelik ama kapalı duruyordu sadece bir tık kuru gelmişti bana ama kaliteli olduğu için sürmek istedim. Bu arada işlemci boşta 47-50 derece.

İşlemci PUBG 2K monitörle oynarken ara ara 78.5 dereceye kadar tırmanıyor. 360'lık sıvı soğutucu kullanıyorum. Termal macunum 2-3 senelik ama kapalı duruyordu sadece bir tık kuru gelmişti bana ama kaliteli olduğu için sürmek istedim. Bu arada işlemci boşta 47-50 derece.

78.5 derece o işlemci için çerez, normal merak etme.

Normal. Benim 9800X3D 79-80'ni görüyor.

bende yeni toplamıştım sistemi 2,3 gün öncesinde macunum 4 5 aylık kutusundaydı sürdüm çok fazla uyguladığım için 78 derecelere tırmanıyordu macunu azalttım şimdi 68 70 derece seyrinde. değiştirmeni tavsiye ederim macunu

Hocam gayet normal değerler, agrasif işlemcilerde böyle. Anakartınız a620 üzeri ise pbo ile silikon kaliteniz iyiyse neredeyse 20 derece sıcaklık düşürebilirsiniz.

7800X3D için normal değerler. Macunu değişirsen belki 72-73 seviyelerine düşer ama bir problem yok. Ayrıca kasa modeli ne?
Gayet normal değerler, kasa/sıvı soğutma ve termal macunun nedir?
Hocam gayet normal değerler, agrasif işlemcilerde böyle. Anakartınız a620 üzeri ise pbo ile silikon kaliteniz iyiyse neredeyse 20 derece sıcaklık düşürebilirsiniz.
Kasa: phankeks p600s.
İşlemci Sıvı Soğutucu: Thermalright Frozen Warframe Pro 360
Anakart: Asus Rog Strix X870-A

Termal macunum 2-3 senelik dibinde azıcık kalmış olan Coolermaster mastergel idi. Kurumuş gibi hissettim. Bunun yerine ne sürebilirim ? Elimde arctic mx-6 ve thermalright tf-7 termal macunları var.

Kasa: Phankeks P600S.
İşlemci sıvı soğutucu: Thermalright frozen Warframe Pro 360.
Anakart: ASUS ROG STRIX X870-A

Termal macunum 2-3 senelik dibinde azıcık kalmış olan Cooler Master MasterGel idi. Kurumuş gibi hissettim. Bunun yerine ne sürebilirim? Elimde Arctic MX-6 ve Thermalright TF-7 termal macunları var.

Hocam 9000 serisi bir Ryzen işlemci almadığınız süreçte o sıcaklıklar 50 60 olmaz zaten PBO ile çekirdekleri tek tek ayarlarsanız 60 dereceye düşürürsünüz kayıp olmaz hatta FPS'iniz artar.

Hocam 9000 serisi bir Ryzen işlemci almadığınız süreçte o sıcaklıklar 50 60 olmaz zaten PBO ile çekirdekleri tek tek ayarlarsanız 60 dereceye düşürürsünüz kayıp olmaz hatta FPS'iniz artar.
Bunu nasıl yapabileceğimi ve neyi ne kadar düşüreceğimi bulabiliceğim bir link biliyor musunuz ya da siz anlıyor musunuz ?