R7 7800X3D işlemciye ayar yapılmalı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zalfo430
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 47
  • Görüntüleme Görüntüleme 344
Şuan pbo ve expo dışındakileri yaptım.

PBO yapman yeterli, kopyala yapıştır yapabilirsin ama boost override kısmı Auto bırak sadece. Bir de -30 girme, -20 dene. VT3 testi alman lazım.

RAM timing Micron'da uzaktan zor ama 6000 MT/s çektiysen sorun olmaz.
Boost override olayını tam anlamadım ama pbo yu yaptım sanırım doğru mu ?

Boost clock override bu mudur?

Dosya Ekleri

• IMG_1215.webp
    4,7 MB · Görüntüleme: 18
  • IMG_1216.webp
    4,8 MB · Görüntüleme: 18
Son düzenleme:
Şuan pbo ve expo dışındakileri yaptım.

Boost override olayını tam anlamadım ama pbo yu yaptım sanırım doğru mu ?

Boost clock override bu mudur?
Arkadaş, gösterdiğinin bir üstteki scalar dan bahsetmiş diye düşünüyorum. Çünkü senin gösterdiğin değer (clock kısmı) 7800X3D'lerde sınırlı ne yazarsan yaz arttıramazsın Disabled kalsın.

Şimdi fark ettim, CPU overclock sayfasından yapmışım PBO'yu. Problem olur mu?

PBO zaten CPU'ya yapılır. Üstte attığınız SS'teki yolda bir sıkıntı göremedim. Doğru yerdesiniz.
Tamamdır. Expo açılmalı mı peki açtığımda 6400mhz oluyor. Gemini den baktım açılmalı diyor ama mantıklı gelmedi.

Bu sekilde birakmistik benim ayarlari. @Ayhan Dönmez
Bir de burdaki diğer tüm ayarları yapayım mı ? Pbo yapman yeterli yazmış sanırım pbo oldu şuan.

Tamamdır. Expo açılmalı mı peki açtığımda 6400mhz oluyor. Gemini den baktım açılmalı diyor ama mantıklı gelmedi.
Diğerlerinin de belirttiği gibi 6000MHz, UCLK=MEMCLK, FCLK 2000 yaptıysanız öyle kalsın. Expoyu açınca Ayhan hocamın da belirttiği gibi 6400mhz 1:2 moda atıyordur.

Diğerlerinin de belirttiği gibi 6000MHz, UCLK=MEMCLK, FCLK 2000 yaptıysanız öyle kalsın. Expoyu açınca Ayhan hocamın da belirttiği gibi 6400mhz 1:2 moda atıyordur.
Dediklerinizi yaptım, PBO'yu da yaptım da diğer o küçük ayarlara gerek yok herhalde SS'deki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…