R7 7800X3D işlemciye ayar yapılmalı mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan zalfo430
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 47
  • Görüntüleme Görüntüleme 363
Tüm ayarlar doğru mudur?

Ok dedim 40dk uğraşmışım umarım problem olmaz.

Dosya Ekleri

• IMG_1219.webp
    2,8 MB · Görüntüleme: 10
BIOS'u kaydedip windowsa geçtikten sonra VT3 testi yapmanız gerekecek. Önce Windows Memory Cleaner ile ramleri temizleyip testi sonra başlatmanız lazım.

Windows Memory Cleaner:

VT3:
Release y-cruncher_gui.201125 · Profetorum/y-cruncher_GUI

Y-cruncher - A Multi-Threaded Pi Program
VT3 testi, PBO+RAM genel stabilite testidir. GUI sadece arayüzdür, ZIP'ten çıkartınız Y-Cruncher dosyasını. Sonrasında GUI .exe uzantılı dosyayı, ZIP'ten çıkarttıktan sonra klasör içine atınız. Sonrasında GUI arayüzden ilgili ayarlamaları yapıp testi başlatınız. HWiNFO'dan CPU IOD Hotspot ve RAM SPD sensörlerini test esnasında takip sağlayınız.

GUI'den sadece VT3 seçip saniye kısmına 7200, Memory kısmına 26G yazacaksınız.

(via Ayhan Dönmez)

Bu test ne kadar sürer biliyor musunuz? Şimdi biraz oyun oynayıp kapatacaktım PC'yi. Eğer kısa sürüyorsa, yapayım.

Bayağı uzun sürüyormuş. İşten geldiğimde anca vakit bulabiliyorum 2 saat sürmesi şart mı ?

Ve şuan oyuna girsem bir problem olur mu ?
Micron çip tecrübem olmadığı için kesin birşey söyleyemem. Ancak ram ve cpu nun beraber stabilliğini öğrenmek için test şart.

Dediğim gibi micron çip tecrübem yok, stabil değilse oyunda takılmalar vb. şeyler olabilir. Belki stabil değilse bile birşey olmayabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…