@Ayhan Dönmez Akşam deneyeceğim yine teşekkürler.

Bu ayarları yapınca performans olarak nasıl bir artış görmeliyim? Monitörüm 180 Hz, NVIDIA app’den 177 Hz sabitleyip G-Sync açıp oynuyorum Forza 6, PUBG, CS vb. oyunları. Ayarlar 2K ultra hepsi ama Forza'da 2x MFG açık, DLSS native, RT açık. Bir de curve optimizer de -20 bırakmak istiyorum şuan dediğiniz 1 saatlik testi yapıp. Sorun çıkmazsa -25,-30 denerim belki boş bir zaman bulursam.

Biraz karışık yazmışım demek istediğim fps ve sıcaklık düşüşü mü görmeliyim sonuçlardan?

Bu tarzda olacaktır...

@Ayhan Dönmez Hocam, attığınız şeyden pek bir şey anlamadım. Sanırım onlar RAM hızını kendi ayarlamış, Expo yerine diğerlerini anlamadım.

Benim RAM'ler kötü diye mi ayarlanmıyor?

Ve kendin ayarlamanla anakartın otomatik ayarlaması arasındaki fark ne?

@Ayhan Dönmez Hocam, attığınız şeyden pek bir şey anlamadım. Sanırım onlar RAM hızını kendi ayarlamış, Expo yerine diğerlerini anlamadım.

Benim RAM'ler kötü diye mi ayarlanmıyor?

Ve kendin ayarlamanla anakartın otomatik ayarlaması arasındaki fark ne?

Fark var, bunun adına bir rehber oluşturdum. Kötü diye değil de içindeki çipten dolayı, elimin altında olsa ayarlardım. Sana da ayarlatabiliriz ama konu uzar ve bayabilir seni. İşten eve gelip 2 saat PC karşısına oturup da oyun oynamaya niyetin var. Bu işler biraz zaman alıyor. Sendeki modüller Micron yerine Hynix olsaydı hazır profil verecektik direkt, işin çok kolaylayacaktı.

Fark var, bunun adına bir rehber oluşturdum. Kötü diye değil de içindeki çipten dolayı, elimin altında olsa ayarlardım. Sana da ayarlatabiliriz ama konu uzar ve bayabilir seni. İşten eve gelip 2 saat PC karşısına oturup da oyun oynamaya niyetin var. Bu işler biraz zaman alıyor. Sendeki modüller Micron yerine Hynix olsaydı hazır profil verecektik direkt, işin çok kolaylayacaktı.
Tamamdır hocam dediklerinizi yaparım akşama ondan sonra test edip yazarım. Bu işlemci ayarlarını yaptıktan sonra ekran kartına da ayar yapmak istiyorum o daha kolay diye duydum konu açarım onun için.

Tamamdır hocam dediklerinizi yaparım akşama ondan sonra test edip yazarım. Bu işlemci ayarlarını yaptıktan sonra ekran kartına da ayar yapmak istiyorum o daha kolay diye duydum konu açarım onun için.

Onun için artık yeni bir yazılım var, RTX 5000 serisi ise farklı yaklaşmak lazım.