Anakartım B650E-E ve ekran kartım 6900 XTXH çipli modeli. Böyle bir sisteme sahibim.
Farklı hazır EFI'ler denedim bootta hiç tepki vermiyordu. OpencoreSimplfy ile sisteme göre EFI hazırladım ilk defa ileri gidebildim. Ama bu sefer de bu hatayı aldım. Çözümlerine baktım, denedim ama çare olmadı.
Tam da ondan dolayıymış. 2 sene önceki v1654 sürümüne geçince kurabildim ve şu an macOS'teyim.
Güzel kullanıyorum ama uygulama indirince, uygulama açınca yani yüke girince acayip bir kasma oluyor. Kasmadan dolayı arka planda dinlediğim müzik yani ses kesik kesik geliyor. Tek sorunum o var şu an.
İkinciyi denedim verbose mod kapalıymıştı. Elma ekranındaki çizgi yarıya kadar geldi, baya bekledim ama yarıdan sonra ilerlemedi. Verbosu mod açtım, kontrol ettim. Yine başlıktaki hatayı verdi.
Hayır. Bu konu da bilgim yok. Ama OpencoreSimplfy ile EFI oluşturduğumda "73AF" olarak hazırlamıştı. Yani ekran kartımın aygıt kimliği ile. Kimlik olarak doğru diye düşünüyorum yani. Başka yapmam gereken bir durum var mı bilmiyorum.
Tam da ondan dolayıymış. 2 sene önceki v1654 sürümüne geçince kurabildim ve şu an macOS'teyim.
Güzel kullanıyorum ama uygulama indirince, uygulama açınca yani yüke girince acayip bir kasma oluyor. Kasmadan dolayı arka planda dinlediğim müzik yani ses kesik kesik geliyor. Tek sorunum o var şu an.
@Recep Baltaş, Güncel Ryzen sistemlerde, anakartların 2024 ve sonrası olarak hatırladığım BIOS'ları yüzünden kurulumların hepsi hata ile sonuçlanıyordu. Arkadaş downgrade ile çözmüş. Downgrade dışındaki bir diğer çözüm ise anakarta göre spesifik ACPI fakat zaten çoğu anakart için hazırları bulunuyordu.
"New BIOS for AM5 platforms which allow pre-support for 8000 series CPUs we came across a bug that no longer started macOS."