Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

AirLife19

Çalışkan
Ekran görüntüsü 2025-06-10 172205.webp

Anakartım B650E-E ve ekran kartım 6900 XTXH çipli modeli. Böyle bir sisteme sahibim.

Farklı hazır EFI'ler denedim bootta hiç tepki vermiyordu. OpencoreSimplfy ile sisteme göre EFI hazırladım ilk defa ileri gidebildim. Ama bu sefer de bu hatayı aldım. Çözümlerine baktım, denedim ama çare olmadı.

Ekran görüntüsü 2025-06-10 172455.webp

@Recep Baltaş, Güncel Ryzen sistemlerde, anakartların 2024 ve sonrası olarak hatırladığım BIOS'ları yüzünden kurulumların hepsi hata ile sonuçlanıyordu. Arkadaş downgrade ile çözmüş. Downgrade dışındaki bir diğer çözüm ise anakarta göre spesifik ACPI fakat zaten çoğu anakart için hazırları bulunuyordu.

"New BIOS for AM5 platforms which allow pre-support for 8000 series CPUs we came across a bug that no longer started macOS."

B650E-I için paylaşılmış mesela.

Benim anakartım B650E-E, verdiğin linkte B650E-F için de var.

Arkadaş burada kullanmış. Buradan aldım BIOS Fix SSDT'sini ama yine fayda etmedi bana. Artık son çare BIOS düşürerek denedim ve oldu.

Şu an sistem de sadece ara sıra kasma sorunu ve bu şekil düşük seviye BIOS var. Sanırım bunlara da bir şey yapamayacağız.

Muhtemelen sağda solda vardır veya kendin düzenleyip yazabilirsin, o kadarı biraz senin elinde artık. İyi forumlar.

Selam, ASUS TUF B650-E Wi-Fi anakartının 3854 BIOS'u için SSDT nasıl düşürüp yamalayavağız. Bununla ilgili rehber var mı?

@Recep Baltaş yardım lütfen. Rehber talep ediyoruz.

Son düzenleyen: Moderatör: